Επικαιρότητα

B(A)D news - Episode 48 - August 2021

B(A)D news - Episode 48 - August 2021

B(A)D NEWS – Angry voices from around the world“

Μηνιαία εκπομπή αντιπληροφόρησης από το διεθνές δίκτυο αναρχικών και αντιεξουσιαστικών ραδιοφώνων, που μεταδίδει ειδήσεις και κινηματικούς αγώνες απ’ όλο τον κόσμο.

"B(A)D NEWS is a monthly news program from the international network of anarchist and antiauthoritarian radios, consisting of short news segments from different parts of the world. As an international network of radio projects, we believe in the importance of international solidarity. And we also recognize the importance and the need to create and disseminate our own media and counterinformation.

We hope, with this effort, to reach out to other anarchist and antiauthoritarian projects, groups and individuals, and to strengthen our connections and our struggles in sharing our stories."

Ακούστε εδώ - Listen here:

https://www.a-radio-network.org/bad-news-angry-voices-from-around-the-world/episode-48-august-2021/

 

Πανελλαδική κινητοποίηση στις 26 Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο, Νοσοκομείο Βόλου, 18:30

 

 

 

 

 

 

 

ΟΤΑΝ Η ΤΥΡΡΑΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ     Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Βόλος, 26/6/2021 στις 18.30 στο Νοσοκομείο Βόλου (Συγκέντρωση & πορεία)

Ένα χρόνο μετά τη βίαιη καταστολή της διαδήλωσης κατά της καύσης στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και το

Συλλογική πεζοπορία στην Διαδρομή ''Βασίλης Μάγγος'

Ένα χρόνο μετά: Όλοι/ες στη διαδρομή του αγώνα!

Συλλογική εκπομπή για το παλαιστινιακό ζήτημα, Πέμπτη 27 Μαΐου στις 18:00

ΕΔΩ υπάρχει η ηχογράφηση της εκπομπής


Ενημέρωση - Ιστορική Αναδρομή - Συζήτηση

για το Παλαιστινιακό Ζήτημα

στο Αυτοδιαχειριζόμενο Ραδιόφωνο του Βόλου

Πέμπτη 27 Μαΐου στις 18:00

 

Βόλος- Συγκέντρωση για Πρωτομαγιά 2021

ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ-ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η απεργία-εξέγερση των εργατών/ιων του Σικάγο το 1886 για τα βασικά εργασιακά δικαιώματα αλλά και για την διεκδίκηση του 8ώρου αποτελεί μιά απο της σημαντικότερες στιγμές-σταθμούς στην ιστορία των κοινωνικών ταξικών αγώνων.

Ο Αλέξανδρος να αποφυλακιστεί

Άμεση απελευθέρωση του Αλέξανδρου από τις φυλακές Τρικάλων!
Ο τριαντάχρονος ελληνοϊρακινός, ο “ινδιάνος” που σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές επιτέθηκε στον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ και τον ανέτρεψε από το μηχανάκι στα γεγονότα της Ν. Σμύρνης στις 9/3/2021 έχει τελικά όνομα, Αλέξανδρος Μ.
Από τα δημοσιεύματα του τύπου, δηλαδή τις πληροφορίες που διέρρευσε η αστυνομία, το μόνο αληθινό στοιχείο είναι η ηλικία του, αφού έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, έχει αστυνομική ταυτότητα ενώ το παρατσούκλι “ινδιάνος” κατασκευάστηκε από την ασφάλεια προκειμένου να κατηγοριοποιηθεί στις φυλές των “αγρίων” έναντι των “πολιτισμένων” αστυνομικών όπως ακριβώς χαρακτήρισαν οι λευκοί έποικοι κάθε φυλή στην Άγρια Δύση για να δικαιολογήσουν το γενικευμένο σχέδιο εξόντωσής τους στη πολυφυλετική Αμερική.
Ο Αλέξανδρος συνελήφθη μετά από καταγγελία του εν διαστάσει συζύγου της αδελφής του, ο οποίος με ένα μυθιστορηματικό τρόπο τον είδε στα γεγονότα της Ν. Σμύρνης να ρίχνει τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ αν και ο Αλέξανδρος εργαζόταν μέχρι αργά το απόγευμα στις αποθήκες της εταιρείας Κωτσόβολος στον Ασπρόπυργο και μετά το τέλος της εργασίας του πήγε σε γήπεδο να παίξει μπάσκετ με φίλους του στο Λιμανάκι της Ελευσίνας.

Eνημέρωση απο πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Την Παρασκευή 19/2 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση (καλεσμένη με αφίσα) στο κέντρο του Βόλου ως ένδειξη στήριξης του δίκαιου αγώνα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για 40 λεπτά στην πλατεία αγίου Νικολάου και έπειτα ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης απο περίπου 100 συντρόφους-ισσες.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, στα δικαστήρια Βόλου 21/10 - Αόρατος Θίασος

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Στόχος της κάθε πολιτικής εξουσίας είναι η διαχείριση των κοινωνιών και αν αυτή είναι εφικτή, μέχρι και ο ολοκληρωτικός έλεγχος τους, έτσι ώστε να μπορούν να παρακάμψουν τις κοινωνικές αντιστάσεις και να γιγαντώσουν τη ψαλίδα μεταξύ εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων. Όμως, αυτή η διαχείριση φέρνει στην επιφάνεια διάφορες οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές κρίσεις οι οποίες απορρέουν από ζητήματα είτε διαχρονικά είτε ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα διάφορα μονοπώλια που δρουν κατά καιρούς με σκοπό την εκμετάλλευση (εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση) βασικών αγαθών (παιδεία , υγεία , ρεύμα και νερό) αποπροσανατολίζει (με διάφορους μηχανισμούς όπως τα ΜΜΕ) τους πολίτες τους οποίους η κυβέρνηση θέλει άβουλους και μη συνειδητοποιημένους. Πάγια τακτ

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου