Αφίσα και κείμενο κάλεσμα για 6 Δεκέμβρη

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ ’08: Εξέγερση ενάντια στην κρατική καταστολή. Ανάμεσα στα πλήθη των ταξικά καταπιεσμένων και εξεγερμένων,  βρίσκονται άτομα με διαφορετικές έμφυλες και πολιτικές ταυτότητες, μετανάστριες/ες, μαθήτριες/ες που αγνόησαν την καταπίεση των θεσμών της οικογένειας και του σχολείου και βγήκαν στους δρόμους σπέρνοντας το άγχος στους πατριδόπληκτους.

Τα μπάσταρδα στα οδοφράγματα δεν πιστεύουμε ότι η 6η Δεκέμβρη είναι μια ημερομηνία με επετειακό χαρακτήρα. Για μας είναι η αφορμή να επαναπροσδιορίσουμε τα εξεγερσιακά υποκείμενα και τις συλλογικές μαχητικές αντιστάσεις, ενάντια στον κόσμο του Κεφαλαίου, του Κράτους, του εθνικισμού και της πατριαρχίας. Για μας είναι η αφορμή να μην ξεχάσουμε πως όταν πλησιάζει η ώρα που το Κράτος κάνει χρήση του λεγόμενου δικαιώματός του στη βία, εμείς θα είμαστε εκεί για τη δική μας πολιτική βίαιη αντίσταση.

Θεωρούμε ότι οι αντιστάσεις γίνονται δυνατές μόνο όταν οι εξουσίες καθίστανται ορατές και ο ανταγωνισμός οξύνεται. Η κάθε κοινωνική σχέση αμφισβητείται και ανατρέπεται στη βάση μιας άρνησης. Έτσι λοιπόν, δημιουργούμε ένα μπλοκ διαφορετικό, των Άλλων, για να γίνουν ορατά τα σώματα μας στο δρόμο. Οι όροι μπαίνουν πλέον από μας και για εμάς. Με τη συλλογική επινοητικότητα στοχεύουμε στο να γίνει ορατή η μη-αρρενωπή βία, όχι σαν αυτή που θα ανταγωνίζεται την αρρενωπή, αλλά σαν αυτή που θα την ακυρώνει. Βάζουμε μπροστά τις επιθυμίες, τα βιώματα και τους στόχους μας, διαλύοντας έτσι την ουσιοκρατική αντίληψη περί βίας. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από την πασιφιστική στάση, που αντιλαμβάνεται τη βία μόνο ως κρατική και πατριαρχική, αλλά και από τη στάση που θέλει την κινηματική βία να πραγματώνεται μέσα από την ανδρική τιμή, τις αρρενωπές επιτελέσεις «ένας προς έναν» και την ανάδειξη της μυϊκής δύναμης. Αφήνουμε τις/τους εαυτές /εαυτούς μας να αλληλεπιδράσουν με συντρόφισσες/συντρόφους και να  νιώσουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Ως μπάσταρδα, απεχθανόμαστε την καθαρότητα που προτάσσεται από το έθνος και τον καταπιεστικό θεσμό της οικογένειας. Ως μπάσταρδα στα οδοφράγματα, θα κατέβουμε στις 6 Δεκέμβρη για να καταλάβουμε τους μάτσο δρόμους, τις μάτσο συγκρούσεις και να τοποθετήσουμε τα σώματά μας πλάι πλάι.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ ’16: Τα υποκείμενα είναι ακόμα εδώ, οργισμένα και μπάσταρδα.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ @ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝ@

ΜΕΧΡΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛ@*

*τους γκέι, τις τρανς, τις χοντρές, τις ανάπηρες, τις μετανάστριες, τους πιο δειλούς, τις λιγότερο έμπειρες,  τους λιγότερο μάτσο

 

Μπάσταρδα στα οδοφράγματα |  Το μπλοκ των Άλλων

**Αναδημοσίευση από https://athens.indymedia.org/event/67073/