Αφίσα και κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Σάναα Τάλεμπ

 

 

Αφίσα και κάλεσμα σε συγκέντρωση από την πολιτική ομάδα (και αυτοδιαχειριζόμενο στέκι) ΤΡΟΧήΛΑΤΟ  http://troxilato.espivblogs.net/ στο Βόλο, στα πλαίσια της πανελλαδικής δικτύωσης δράσεων αλληλεγγύης στη Σάναα Τάλεμπ αλλά και σε κάθε μετανάστη-στρια :

 

Λευτεριά στη Σαναα Τάλεμπ

Αλληλεγγύη στις/ους μετανάστριες/ες

Να γκρεμίσουμε το καθεστώς εξαίρεσης

Μετά από ένα σύντομο καλοκαίρι όψιμης “φιλανθρωπίας ” η ένταση της πολεμικής διαχείρισης μεταναστών-στριών είναι διάχυτη. Τα σύνορα μετατρέπονται σε σημεία διαλογής. Οι εθνικότητες που "περισσέυουν" όταν γλιτώνουν από τη μαφία και δεν οδηγούνται σε κάτεργα εργατικής εκμετάλλευσης από ντόπια ή ξένα αφεντικά, οδηγούνται στον εγκλεισμό σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, σε κρατητήρια κολαστήρια ή στην απέλαση. Οι βίαιες απελάσεις είναι πια επίσημη πολιτική.

Στην προδιαγεγραμμένη πορεία εξαίρεσης και εγκλεισμού η περίπτωση της Σάναα Τάλεμπ (μετανάστριας από το Μαρόκο) αποδεικνύει επίσης της εκδικιτική και τιμωριτική διάθεση της κυριαρχίας σε όσους-ες αποφασίζουν να αντισταθούν.

Η Σάναα δούλευε ήδη 5 χρόνια στην Ελλάδα όταν τον Απρίλη του 2015 συνελήφθη επειδή δεν είχε χαρτιά.  Μετά από 6 μήνες  στο κέντρο κράτησης (στρατόπεδο συγκέντρωσης δηλαδή) του Ελληνικού, της ανακοινώθηκε (παράνομα) παράταση κράτησης για άλλους 3 μήνες. Στις 31.10 μαζί και με άλλες έγκλειστες μετανάστριες ξεκίνηση αποχή σισυτίου. Η συνέχεια ήταν απειλές για απέλαση και βασανισμός στο αστυνομικό τμήμα της Πέτρου Ράλλη.  Επιπλέον της φόρτωσαν αδικήματα για απείθια και φθορά δημόσιας περιουσίας ενώ ο πιλότος αρνήθηκε να την μεταφέρει τραυματισμένη και με σκισμένα ρούχα.

Μετά την επιστροφή της στο εγκλεισμό του στρατοπέδων συγκέντρωσης  πραγματοποίηση εκ νέου αποχή σισυτίου αλλά και διήμερη απεργία πείνας στις 14 Δεκεμβρίου μαζί με άλλες 20 έγκλειστες μετανάστριες. Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίο, «καταδικάστηκε» από τους μπάτσους σε ακόμα 3 μήνες φυλάκιση.Το χαρτί της απόφασης λέει ότι η φυλάκιση της παρατείνεται επειδή εκκρεμεί η απέλασή της, ένας ισχυρισμός που αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός ότι η αίτηση για το άσυλό της δεν έχει εξεταστεί ακόμα ενώ οι αιτήσεις της για  αποφυλάκιση απορρίφθηκαν.

 

Στις 26 Ιανουαρίου η Σάναα Τάλεμπ θα δικαστεί εκδικητικά με τις κατηγορίες που της φόρτωσαν κατά τη βίαιη απέλασή της.

Όποια-ος δε σκύβει το κεφάλι στην κυριαρχία της Ευρώπης-Φρούριο, τιμωρείται για παραδειγματισμό.

Στα πλαίσια της πανελλαδικής δικτύωσης δράσεων αλληλεγγύης στη Σάναα Τάλεμπ αλλά και σε κάθε μετανάστη-στρια καλούμε τη μέρα της δίκης

Συγκέντρωση  Τρίτη 26.01   10 π.μ  στην Πλατεία Ελευθερίας, Βόλος

 
Document-page-001 (1).jpg