Παρουσίαση Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού της Αθήνας, FairCoop και Faircoin

Όπως κάποιοι από εσάς γνωρίζετε,στο 4ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής ΟΙκονομίας

παρουσιάστηκε η ιδέα δημιουργίας του Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού της Αθήνας.

Θα θέλαμε πολύ,να μοιραστούμε τα καλά νέα μαζί σας και γιατί όχι,να σας εμπνεύσουμε,να δημιουργηθεί ένας συνεταιρισμός και στον Βόλο.

Πιστεύουμε,ότι ήρθε η ώρα,να ενωθούμε και να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες,που θα βοηθήσουν όλους μας,να είμαστε αυτάρκεις και βιώσιμοι πάντα με προτάγματα την αλληλεγγύη, την πολιτική ανυπακοή, την άμεση δημοκρατία και την ολοκληρωμένη επανάσταση.

για πληροφορίες: https://integrarevolucio.net/el/

Γι'αυτό το λόγο,θα σας επισκεφτούμε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, στις 12:00, στο Στέκι Μεταναστών, Ιωλκού 33.

Καλούμε,άτομα και συλλογικότητες,που θα ήθελαν να ιδρύσουν έναν ολοκληρωμένο συνεταιρισμό,που θα λειτουργεί οριζόντια

ή απλά να ενημερωθούν επί του θέματος.

Από 12:00 μέχρι 15:00 θα μιλήσουμε για την πλατφόρμα της Faircoop και το κρυπτονόμισμα Faircoin και από 17:00 μέχρι 20:00 θα παρουσιάσουμε τον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό της Αθήνας.

Παρακάτω παραθέτουμε το πρόγραμμα και χρήσιμες πληροφορίες για μια πρώτη ενημέρωση.

Σας περιμένουμε να τα πούμε από κοντά.

Τι είναι τα κρυπτο-νομίσματα

Πρόκειται για εικονικό χρήμα, που βασίζεται σε ένα ομότιμο και αποκεντρωμένο δίκτυο συναλλαγής,με προστασία κρυπτογράφησης.

Αυτό σημαίνει, ότι δεν είναι ένα 'χειροπιαστό' νόμισμα, αλλά ότι όλα ουσιαστικά λειτουργούν μέσω των υπολογιστών μας και του Διαδικτύου. Δεύτερον, προστατεύεται με κρυπτογράφηση, εξ ου και το όνομα "κρυπτονόμισμα". Αυτός είναι ένας τρόπος,για να διασφαλιστεί το σύστημα και οι συναλλαγές μέσω μαθηματικών αλγορίθμων,που μετατρέπουν την πληροφορία,σε ένα κρυπτογραφημένο μπλοκ, αναγνώσιμο μόνο με το σωστό κλειδί, διαθέτοντας επίπεδο κρυπτογράφησης,που είναι αδύνατο να αποκρυπτογραφηθεί,με την τρέχουσα τεχνολογία που γνωρίζουμε.

Η καινοτομία και η κύρια διαφορά των κρυπτονομισμάτων,σε σύγκριση με τα κοινά κεντρικοποιημένα χρήματα, κατά πρώτο λόγο, είναι ότι τα κρυπτονομίσματα,ούτε αποθηκεύονται,ούτε ελέγχονται από κάποια κεντρική τράπεζα ή κράτος. Σε αυτό το σύστημα, εσείς κατέχετε όλα τα χρήματά σας και το σύστημα είναι ασφαλές χάρη στην ομότιμη τεχνολογία Peer2Peer.

Δεύτερον, η παραχάραξη είναι προς το παρόν ανέφικτη.

Έτσι, τα κρυπτονομίσματα,μας προσφέρουν ανοσία,από παρεμβολές και το χειρισμό των κεντρικών τραπεζών και μας επιστρέφει την ελευθερία της οικονομικής μας διαχείρισης

Γιατί επιλέγουμε το FairCoin

Το FairCoin είναι ένα από τα πολλά κρυπτο-νομίσματα που κυκλοφορούν. Σε αντίθεση όμως με τα υπόλοιπα,δεν επιτρέπει την εκμετάλλευσή του με σκοπό το κέρδος. Επίσης,δεν προσφέρεται,σε όσους προσβλέπουν στην υπερσυσσώρευσή του,μέσω ενεργοβόρων υπολογιστικών συστημάτων, όπως συμβαίνει για παράδειγμα,με το πιο γνωστό ψηφιακό νόμισμα, το BitCoin.

Αρχικά δημιουργήθηκαν 50.000.000 FairCoins το Μάρτιο του 2014, στη βάση μίας νέας κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας,με στόχο να προωθήσει και να βοηθήσει κάθε συνεργατική προσπάθεια,που σέβεται τις αξίες μας.Ήδη,έχουν γίνει πολλές δωρεές,σε συνεργατικά εγχειρήματα,ως βοήθημα και η εβδομάδα προώθησης,που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο,είναι ακόμη μία τέτοια προσπάθεια.

Πληροφορίες για το FairCoin https://fair.coop/faircoin/

Πως γίνονται οι συναλλαγές

Με την εγκατάσταση του ψηφιακού πορτοφολιού:

- Επίσημο ψηφιακό πορτοφόλι(για υπολογιστή): https://www.fair-coin.org/

Προτείνεται σε περίπτωση που θέλετε να βοηθήσετε στη λειτουργία του συνολικού δικτύου, αλλά και για αποταμίευση. Χρειάζεται backup ανά 50 συναλλαγές.Μετά τις 21 μέρες αποταμίευσης,θα μπορείτε να δημιουργείτε νέα blocks και να λάβετε νέα νομίσματα.

-Electrum wallet(για υπολογιστή): https://electrum.fair-coin.org/

-Προτείνεται για χρήση σε καταστήματα και για αρχάριους χρήστες,ως μια πιο εύκολη και ασφαλή λύση ψηφιακού πορτοφολιού.

-Ψηφιακό πορτοφόλι (για android smartphone και tablets): https://fair.to/androidwallet

Χρήσιμο υλικό για το ψηφιακό πορτοφόλι :http://use.fair-coin.org/el/tutorials

Πρόγραμμα Κυριακής 15 Νοεμβρίου

12.00 - 15.00: FairCoop: Ο Συνεταιρισμός της Γης για τη δικαιοσύνη στην οικονομία

Ο FairCoop ,είναι ένας ανοιχτός παγκόσμιος συνεταιρισμός, αυτο-οργανωμένος μέσα από το Διαδίκτυo, ο οποίος παραμένει εκτός κρατικού-εθνικού ελέγχου.

Ο στόχος του είναι να κάνει τη μετάβαση σε ένα καινούριο κόσμο, να μειώσει τις οικονομικές και κοινωνικές αδικίες ανάμεσα στους ανθρώπους, και την ίδια στιγμή, σταδιακά, να συνεισφέρει στο νέο παραγόμενο οικονομικό πλούτο,που θα είναι προσβάσιμος σε όλη την ανθρωπότητα ως κοινό αγαθό.

Ο FairCoop υποστήριζει,ότι η μετάβαση σε ένα πιο δίκαιο νομισματικό σύστημα, είναι το στοιχείο κλειδί.

Γι' αυτό το λόγο, προτάθηκε και το FairCoin ως το κρυπτονόμισμα πάνω στο οποίο βασίζει τις δράσεις αναδιανομής των πόρων του και το χτίσιμο ενός νέου παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Ο Faircoop συνεργάζεται με διάφορες τοπικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα,για να χτιστούν Ολοκληρωμένοι Συνεταιρισμοί.

Για τον Faircoop, αυτό το νέο δίκτυο Ολοκληρωμένων Συνεταιρισμών, είναι μια σημαντική διαδικασία,που μπορεί να την στηρίξει,λόγω και της εμπειρίας πολλών μελών του,στον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό της Καταλονίας.

Στόχος μας,να δείξουμε στον κόσμο,πως μπορούμε να ενωθούμε , να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία των Ολοκληρωμένων Συνεταιρισμών και της Faircoop και με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά, την κουλτούρα και τις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας,να χτίσουμε ένα δυνατό δίκτυο συνεταιρισμών στην Ελλάδα,που θα είναι καλά δικτυωμένοι μεταξύ τους,σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

17.00 - 20.00: Παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού της Αθήνας

Δημιουργούμε Ολοκληρωμένους Συνεταιρισμούς & παίρνουμε τη Ζωή μας στα χέρια μας!

Καλύπτουμε ολοκληρωμένα τις ανάγκες μας σε τροφή,υγεία,παιδεία,εργασία,ενέργεια,τεχνολογία,στέγαση,οικονομία.

Μέλη του Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού της Αθήνας και φίλοι από τον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό της Καταλονίας (Cooperativa Integral Catalana),θα παρουσιάσουν τα βήματα που έχουν γίνει στην Αθήνα και στην Καταλονία,σχετικά με τη δημιουργία του Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού.

Στόχος της παρουσίασης,να ενημερώσει, να λύσει απορίες και να εμπνεύσει άτομα και συλλογικότητες στον Βόλο,να ξεκινήσουν ανάλογη προσπάθεια.

Με την παρουσίαση,θα απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:

- Τί είναι ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός;

- Ποια η φιλοσοφία του;

- Ποια τα πλεονεκτήματα για τα μέλη του;

- Ποιο το όραμα για το μέλλον;

- Σε ποιο στάδιο είναι η προσπάθεια σε Αθήνα & Ηράκλειο;

- Ποια θα μπορούσαν να είναι τα επόμενα βήματα στον Βόλο;