Κείμενο αλληλεγγύης στον 98FM

98FM

 Τον βρήκαν τον εχθρό. Όπως πάντα είναι ο εσωτερικός. Όλοι αυτοί που αντιστέκονται και αμφισβητούν την όλο και αυξανόμενη βαρβαρότητα της καθημερινότητας. Από τη συνεχιζόμενη εξαθλίωση μέχρι τη συστηματική διάλυση των εργασιακών σχέσεων (όσων ακόμα υπάρχουν), οι κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνονται είναι λίγο πολύ γνωστές και συνοψίζονται στις λέξεις αδικία, φόβος, απάθεια, παραίτηση.

 Όσοι και με όποιο τρόπο, απορρίπτουν τα τρία τελευταία και αντιστέκονται στο πρώτο θα πρέπει να στοχοποιηθούν σαν παραβατικοί, εγκληματίες και πιο πρόσφατα, σαν άνομοι. Θα πρέπει να κατασταλούν με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική ομαλότητα με απώτερο σκοπό την διατήρηση του υπάρχοντος και πλέον καταφανέστατα σάπιου οικονομικο-πολιτικο-κοινωνικού συστήματος που έχει επιβληθεί.


 Έτσι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανούς έντασης και διάρκειας οργανωμένης επίθεσης του κράτους και των μηχανισμών του απέναντι σε ό,τι και όποιον αμφισβητούσε και συνεχίζει να αμφισβητεί τις δομές, τις αξίες και τους ρόλους που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση. Σε όποιον αντιπροτάσσει την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση, την πολεμική σε κάθε καταπίεση, την αλληλεγγύη και την ισότητα μεταξύ όλων των ανθρώπων. Κάτι που στην ουσία θα συμβεί μόνο πάνω από τα συντρίμμια του παρόντος εκμεταλλευτικού συστήματος που ακούει στο όνομα του καπιταλισμού. Έτσι λοιπόν, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους εναρμονίζονται πλήρως για να συνθλίψουν τον εσωτερικό εχθρό και να στρώσουν το κόκκινο χαλί για τα επιχειρηματικά πλάνα ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών. Σε πρώτο χρόνο τα φερέφωνα του συστήματος, οι ξεπουλημένοι δημοσιογραφίσκοι, μέσα από το βήμα του εκφραστή της "κοινής γνώμης" δηλαδή της πολιτικής γραμμής της κυριαρχίας, απομονώνουν, συκοφαντούν και στοχοποιούν πολιτικούς χώρους και αγωνιστές σε μια προσπάθεια να σπείρουν το φόβο σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα και να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα. Σε δεύτερο χρόνο οι συμμορίες καταστολής, μπάτσων και δικαστών έρχονται να επιβάλλουν την τάξη (του κεφαλαίου) σε όσους αντιστέκονται, οι πρώτοι με τις βίαιες μεθόδους τους, οι δεύτεροι με τον περιορισμό όσων θεσμοθετημένων ελευθεριών έχουν απομείνει. Σε τρίτο και τελευταίο χρόνο οι πολιτικές μαριονέτες, πάλι μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της "αντικειμενικής ενημέρωσης" έρχονται να θριαμβολογήσουν για την πάταξη της ανομίας και την αποκατάσταση της έννομης καθημερινής βαρβαρότητας (που έχουν βαφτίσει “τάξη”).


 Μετά τους μετανάστες και όσους περισσεύουν για τον καπιταλισμό, σειρά έχουν όσοι αντιστέκονται. Καταλήψεις και αυτοοργανωμένοι χώροι μπήκαν στο στόχαστρο της κυριαρχίας. Στις 28/12 μπατσοειδή εισβάλλουν στην ΑΣΟΕΕ και συλλαμβάνουν μικροπωλητές ενώ μπαίνουν και στο χώρο του πανεπιστημίου, χρησιμοποιώντας το πασπαρτού της “ανώνυμης καταγγελίας”, για παρεμπόριο. Το σχέδιο καταστολής συμπεριελάμβανε, κατά την έφοδο στην ΑΣΟΕΕ, την προμελετημένη επίθεση στα στέκια του πανεπιστημίου και στον αυτοοργανωμένο ραδιοφωνικό σταθμό Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 98fm. Τα σύνεργα του εγκλήματος ανακαλύφθηκαν. Υπολογιστές, πομπός, κεραία, ακουστικά και μικρόφωνα! Ο 98fm δημιουργήθηκε το 2002 και μέχρι σήμερα ο πομπός του μεταδίδει αδιάκοπα και αδιαμεσολάβητα. Προσπάθειες φίμωσής του έγιναν και στο παρελθόν με μεθοδεύσεις για παρεμβολές στο σήμα του σταθμού. Μάταια. Από τις ενημερωτικές ζώνες και τα δελτία αντιπληροφόρησης για όσα η κυριαρχία θάβει μέχρι τις θεματικές εκπομπές για επιμέρους ζητήματα, από την underground μουσική σκηνή μέχρι τα αυτοοργανωμένα μουσικά εγχειρήματα, από την συνεχή επικοινωνία με τους αιχμάλωτους συντρόφους που βρίσκονται στα κελιά-κολαστήρια της δημοκρατίας και την ενημέρωση για τον αγώνα τους μέχρι την άμεση μετάδοση μαζικών κινητοποιήσεων ο 98fm ήταν, και συνεχίζει σε πείσμα όσων επιδιώκουν την φίμωση του, η φωνή όσων βρίσκονται στην αγωνιστική πλευρά του οδοφράγματος. Όσων παλεύουν για την αξιοπρέπεια, τον αυτοκαθορισμό, την δικαιοσύνη, τη ζωή, την ελευθερία. Όσων τα καθεστωτικά μμε προσπαθούν να λασπολογήσουν και να φιμώσουν.


 Η επίθεση των μπάτσων σε ένα αυτόνομο ραδιόφωνο που βρίσκεται σε πανεπιστημιακό χώρο, μετά την κατάργηση του ασύλου, πολιτικά μεταφράζεται σε επίθεση στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Αυτοί που κόπτονται για την ευημερία της πανεπιστημιακής κοινότητας (πρυτάνεις, διοικητικά συμβούλια, αρμόδιοι και μη πολιτικάντηδες, φοιτητικοί σύλλογοι-κομματοποιητές και λοιποί πτωματοφάγοι) είναι οι ίδιοι που υποβοηθούν τέτοιες επιθέσεις ή κλείνουν πονηρά το μάτι. Και το στόμα. Γιατί θέλουν η διακίνηση ιδεών να περιορίζεται στα ερευνητικά προγράμματα εταιριών, αυτές άλλωστε πληρώνουν αδρά τους διαπλεκόμενους φορείς και δεν απεργάζονται την ανατροπή τους.

 Αγώνας με όλα τα μέσα

Αλληλεγγύη στις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 98fm
Οι κενές συχνότητες ανήκουν σε όλους, οι καθεστωτικές απελευθερώνονται