Συνέντευξη τύπου για την κρατική καταστολή στη Μαγνησία - Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Το τελευταίο διάστημα η αστυνομική καταστολή απέναντι σε αντικυβερνητικές και αντιφασιστικές διαδηλώσεις στο Βόλο εμφανίζει αλματώδη αύξηση. Ο εξαιρετικά μεγάλος -και πρωτόγνωρος για τα μέχρι σήμερα δεδομένα της πόλης- αριθμός προσαγωγών μετά από διαδηλώσεις, οι συλλήψεις διαδηλωτών στο σορό η εν συνεχεία παραπομπή τους σε δίκη, καθώς και η καταδίκη τους στη βάση εξόφθαλμων ψευδομαρτυριών αστυνομικών, αποτελούν νέα δεδομένα στην στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Είναι πασιφανές ότι η πιο σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που επιχειρείται να επιβληθεί μεταπολεμικά στη χώρα, για να ελπίζουν οι θιασώτες της ότι θα μπορέσει να εφαρμοστεί, δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από απροκάλυπτα αυξημένη κρατική καταστολή και τρομοκρατία. Η καταστολή αυτή στοχεύει στο να τρομοκρατήσει την κοινωνία, να αποτρέψει τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, να εμπεδώσει την στάση του πολίτη-παθητικού παρατηρητή, να ακυρώσει κάθε σκέψη αντίστασης.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα την Πέμπτη 10/1/2013, στις 12.30μμ, στην Αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (Δημητριάδος 261 και Φιλελλήνων, Βόλος) διοργανώνει συνέντευξη τύπου για καταγγελία της κρατικής καταστολής στη Μαγνησία. Έχουν προσκληθεί να εκπροσωπηθούν στο πάνελ της συνέντευξης και έχουν ανταποκριθεί θετικά, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς. Επίσης θα παραστούν και θα τοποθετηθούν νομικοί και δικηγόροι.

Θεωρούμε ότι στην τρέχουσα περίοδο της οικονομικής κρίσης και της συνακόλουθης  κοινωνικής εξαθλίωσης που επιφέρει η κυβερνητική πολιτική, η αντιμετώπιση της κρατικής καταστολής αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας.