Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα το πόσιμο νερό

 Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα το πόσιμο νερό οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων του Πηλίου την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Με αφορμή την εκδήλωση της Δευτέρας η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων του Πηλίου έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:
«Μετά από πάνω από ένα χρόνο συνελεύσεων στα χωριά, συνεδριάσεων της ΣΕ και κινητοποιήσεων εκφράστηκε η επιθυμία των κατοίκων να μοιραστούν τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους με τους κατοίκους της πόλης με τους οποίους άλλωστε μέσω Καλλικράτη είναι πλέον συνδημότες.
Είναι γεγονός ότι τα προβλήματα που αφορούν στην επάρκεια και την ποιότητα του πόσιμου νερού τόσο πάνω στα χωριά, όσο και κάτω στην πόλη, είναι κοινά μια και η διαχειριστική αρχή δηλαδή η ΔΕΥΑΜΒ και η Δημοτική Αρχή που την διοικεί είναι ενιαία.
Εδώ και αρκετά χρόνια η ΔΕΥΑΜΒ αποτελεί αντικείμενο κριτικής των κατοίκων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος για την πολιτική της στην διαχείριση του πόσιμου νερού. Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας παράπονα για την ποιότητα του νερού, για την εφαρμοζόμενη τιμολογιακή πολιτική ακόμη και για την επικοινωνιακή πολιτική της. Είναι τελικά εμφανής η έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στην επιχείρηση και τους κατοίκους-πελάτες της.
Αφερέγγυα είναι η ΔΕΥΑΜΒ και για τους Πηλιορείτες μετά από το μαγάρισμα του νερού που πίνουν με χλώριο και την επιθετική πολιτική που ακολουθεί αγνοώντας την ιστορία, την τοπική οικονομία και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών. Οργή και αγανάκτηση είναι ότι έχουμε εισπράξει από τη δίχρονη επαφή μας με αυτή την επιχείρηση.
Στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε αυτή την επιθετική πολιτική αναζητήσαμε πληροφορίες, αποκτήσαμε γνώσεις και διαμορφώσαμε μια κατά την γνώμη μας ολοκληρωμένη άποψη για τα θέματα που απασχολούν τα χωριά και την πόλη τα οποία εκ των πραγμάτων είναι κοινά.
Αυτά ακριβώς θα θέλαμε να εκθέσουμε ολοκληρωμένα σε μια εποικοδομητική συζήτηση με όσους κατοίκους της πόλης ενδιαφέρονται. Στη συζήτηση θα παρουσιαστεί και η πρότασή μας για την ικανοποίηση του δικαιώματος των Βολιωτών να πίνουν νερό ακόμη και κατευθείαν από τις πηγές του βουνού.
Υπάρχει ακόμη ένας, ο σπουδαιότερος, λόγος για την επικοινωνία αυτή. Είναι η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της οποίας τα δεινά θα υποστούμε όλοι με δεδομένη τη διάθεση του ΔΝΤ και των «κυβερνώντων» να ξεπουλήσουν όλους τους φυσικούς πόρους σε επενδυτές εγχώριους και ξένους, οι οποίοι, σύμφωνα με όσα γίνονται στις υπό κατοχή χώρες, ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους .
Καλούμε λοιπόν τους κατοίκους του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και της γύρω περιοχής να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα και να αρχίσουμε να οργανώνουμε την αντίστασή μας απέναντι στην πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ που μοναδικό στόχο έχει να ιδιωτικοποιήσει και να ξεπουλήσει το λόγω αφθονίας και καθαρότητας πολυτιμότερο αγαθό του τόπου μας: ΤΟ ΝΕΡΟ».