Κείμενο για τις δίκες των συλληφθέντων της πορείας της 17Ν

ΣΤΙΣ 22/11 ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΣ

 

           Η πορεία που έγινε στις 17/11 δεν ήταν μια πορεία μνήμης, συμμετείχε πλήθος κόσμου διαφόρων ηλικιών, πολιτικών και εργασιακών χώρων με κοινό στόχο να αντισταθούν στην εκμετάλλευση και την καταπίεση. Σε αυτή την πορεία, η επίθεση της αστυνομίας για διάλυση της πορείας με κυνηγητό, με κρότου λάμψης και δακρυγόνα είχε σαν αποτέλεσμα το βασανισμό του 24χρονου διαδηλωτή από άνδρες των ματ. Κατάληξη αυτής της βιαιοπραγίας ήταν το άνοιγμα του κεφαλιού του σε τρία σημεία, με 9 συνολικά ράμματα, καταδεικνύοντας χτύπημα από τρία διαφορετικά γκλόπ. Ως συνέχεια της κατάφορης καταπάτησης των δικαιωμάτων του, οι αρχές αρνήθηκαν για τουλάχιστον 1,5 ώρα τη μεταφορά του στο νοσοκομείο και για τουλάχιστον 3 ώρες την επαφή με τους δικηγόρους του.

            Η χθεσινή δίκη της 21χρονης φοιτήτριας μετατράπηκε σε πολιτική δίκη. Τόσο ο δικαστής όσο και ο εισαγγελέας από την αρχή της διαδικασίας επεδίωξαν να πολιτικοποιήσουν τη δίκη διαιρώντας το σύνολο των διαδηλωτών σε δύο σώματα - κομματικά ενταγμένους και κομματικά ανένταχτους. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας κατά τη γνωμοδότησή του στο δικαστή προέβη σε μια ηθικοπλαστική αγόρευση, αποκαλώντας «μπαχαλάκηδες» όλους τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στη πορεία εκτός των κομματικών μπλόκ, θέτοντας υπό αμφισβήτηση και ουσιαστικά ποινικοποιώντας το δικαίωμα να διαδηλώνουμε. Χαρακτηριστικό του κλίματος τρομοκρατίας που διαμορφώθηκε ήταν η καταστρατήγηση της επ’ ακροατηρίου διαδικασίας με πρόσχημα τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης. Αυτό επετεύχθη με δύο τρόπους, με την απαγόρευση της εισόδου στους πολίτες και την αθρόα παρουσία των αστυνομικών οργάνων εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας. Οι καταθέσεις και των δύο αστυνομικών ήταν εξόφθαλμα προκατασκευασμένες και σε συνδυασμό με τη στάση των δικαστών κατάφεραν τη στοχοποίηση, την εκ των προτέρων (a priori) ενοχοποίηση του 24χρονου συγκατηγορουμένου και γενικότερα, τη δημιουργία αρνητικού προηγουμένου. 

          Το προκείμενο είναι ότι ο διαδηλωτής συνελλήφθη και κατηγορείται, γιατί πρέπει να δικαιολογηθεί η βιαιοπραγία εναντίον του. Αλλά για να μην ψάχνουμε δικαιολογίες, να ποια είναι η πραγματικότητα:

           Το κράτος προσπαθεί να φυλαχτεί από αυτό που βλέπει ότι έρχεται και επενδύει τεράστια ποσά στην καταστολή όσων αντιστέκονται, αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα, ενώ οι υπαίτιοι για την ανεργία, την εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες ζουν και βασιλεύουν. Τα κοινωνικά μέτρα παίρνονται απομονώνοντας τις κοινωνικές ομάδες και εξαθλιώνοντας τις.

           Η απαίτηση για άμεση και οριστική απόσυρση όλων των κατηγοριών είναι υπόθεση όλων μας που βιώνουμε την εξαθλίωση των ζωών μας και την τυρρανία του κράτους μέσω των δυνάμεων καταστολής. Οι ολοφάνερα εκδικητικές διώξεις γίνονται για να αποτελέσουν μήνυμα τρομοκράτησης για όλη την κοινωνία. Αν αυτό που δικάζεται στο πρόσωπο των συναγωνιστών μας είναι οι ίδιες οι πρακτικές της εξέγερσης, είμαστε όλοι ένοχοι, διαφορετικά πρόκειται για καθαρή πρόκληση ενάντια σε καθέναν που αντιδρά στη διάλυση της ζωής του.

 

ΤΑ 9 ΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

5 ΜΕΡΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ

Ή ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ Ή ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΟΙΝΕΣ  ΗΤΤΕΣ

   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ   22/11 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10π.μ.