Διώξεις αντιφασιστών στην Πάτρα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

Τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά από αναχαίτιση από αντιφασίστες/στριες απόπειρας επίθεσης φασιστών στην κατάληψη Μαραγκοπούλειο, προσάγονται 9 σύντροφοι και συντρόφισσες σε άσχετη ώρα και σημεία από το περιστατικό. Μετά από πολύωρη κράτηση, οι 5 συντρόφισσες αφήνονται ελεύθερες ενώ στους 4 συντρόφους αποδίδονται με άνωθεν πολιτική παρέμβαση βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα μετά από μεθοδευμένες (αλλά ανυπόστατες) καταθέσεις τεσσάρων φασιστών (τα εν λόγω τσογλάνια δήλωσαν σαν τόπο κατοικίας τα γραφεία της χρυσής αυγής). Τη Δευτέρα οι σύντροφοι περνάνε από ανακριτή με ανοιχτό το ενδεχόμενο της προφυλάκισης (αφού εκκρεμεί σε βάρος τους ακόμα και κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας).

Απέναντι στις κρατικές μεθοδεύσεις και τα στημένα κατηγορητήρια υψώνουμε τείχη αλληλεγγύης από την πρώτη στιγμή με πορείες, συγκεντρώσεις έξω από την αστυνομική διεύθυνση αχαΐας, μικροφωνικές αντιπληροφόρησης, κατάληψη τηλεοπτικού σταθμού και μοιράσματα προκειμένου να σπάσει το μονοπώλιο της λάσπης που ρίχνουν τα μμε σαν γνήσια τσιράκια και εντολοδόχοι ενός συστήματος που με όλο και μεγαλύτερη ένταση εμφανίζει τη βάρβαρη και βαθιά σάπια υπόστασή του.

Οι σύντροφοί μας ούτε στιγμή δε θα μείνουν να παλεύουν μόνοι απέναντι στον κρατικό ολοκληρωτισμό (από τα υπουργεία μέχρι τους φασίστες, από τους μπάτσους μέχρι τους δημοσιογράφους).

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Πιο αναλυτικά τα γεγονότα της νύχτας εκείνης περιγράφονται στα παρακάτω κείμενα:

κείμενο συνέλευσης αλληλεγγύης στους 4 συντρόφους

ανακοίνωση του συλλογικού εγχειρήματος λόγου και δράσης "Πέρασμα"

 

 

Αλληλέγγυοι/Αλληλέγγυες