Πανελλαδική κινητοποίηση στις 26 Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο, Νοσοκομείο Βόλου, 18:30

 

 

 

 

 

 

 

ΟΤΑΝ Η ΤΥΡΡΑΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ     Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Βόλος, 26/6/2021 στις 18.30 στο Νοσοκομείο Βόλου (Συγκέντρωση & πορεία)

Ένα χρόνο μετά τη βίαιη καταστολή της διαδήλωσης κατά της καύσης στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και το

θάνατο του σ. Βασίλη Μάγγου, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ότι το πολιτικό-κοινωνικό της σχέδιο είναι η εμπέδωση του φόβου, της ανασφάλειας και της κρατικής καταστολής. Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άνοιξε το δρόμο των καταστροφικών επιχειρηματικών επενδύσεων στο όνομα της «παραγωγικής ανασυγκρότησης» , η ΝΔ « πουλάει» το ρεαλισμό της συνέχειας και κλιμάκωσης αυτών των κατευθύνσεων.

Την πανδημία με τους χιλιάδες νεκρούς σε λίγους μήνες, τη βαθειά ύφεση της οικονομίας με τους χιλιάδες νέους/ες άνεργους/ες, τη δραματική αύξηση του δημόσιου χρέους, το ξεπούλημα σε ιδιώτες των δημόσιων αγαθών, τη διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων (8ωρο, συντάξεις, πρόνοια), τη διαρκή αυστηροποίηση των ελευθεριών στην μετακίνηση, τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες μέσω απαγορεύσεων "καθ άπασα την επικράτεια" ακόμα και με νόμους που έχουν εκδικητικό ατομικό χαρακτήρα όπως η περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, τη συστηματική καταστολή ατόμων, κινημάτων, συλλογικοτήτων, οργανώσεων με την αστυνομική βία να αγγίζει τα επίπεδα της δεκαετίας του μετεμφυλιακού κράτους.

Η απάντηση δεν βρίσκεται στο χαρτοπόλεμο στα υπουργεία και τα κοινοβουλευτικά έδρανα αλλά στη μαζική δράση του λαού για την πλήρη αναδιοργάνωση της κοινωνίας σε χειραφετητικές βάσεις. Το σύνθημά μας είναι "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό".

Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της τάξης μας, των οικογενειών μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Να τους ανατρέψουμε!
"Κι ας μη νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα".
Βασίλειος Μάγγος, Παρών!

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου

Κάλεσμα στην Πανελλαδική κινητοποίηση στις 26/06 ενάντια στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο

Από το 2015 στην πόλη του Βόλου, συντελείται ένα έγκλημα εις βάρος του λαού,της εργατικής τάξης και των κατοίκων του Βόλου. Η καύση των σκουπιδιών αποτελεί μια νέα κερδοφόρα επιχείρηση για την πολυεθνική ΑΓΕΤ-Lafarge καθώς και για τους ντόπιους υπηρέτες τους.

Σύσσωμη η εξαρτημένη άρχουσα τάξη, χέρι χέρι με τη Δημοτική Αρχή προωθούν την καύση των σκουπιδιών υποβαθμίζοντας την ήδη υποβαθμισμένη υγεία της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας που έχει τσακιστεί ολοκληρωτικά από τις επιλογές του διεθνούς ιμπεριαλισμού, του κεφαλαίου και των αστικών κυβερνήσεων. Κόντρα σε περιβαλλοντικούς κανόνες, κόντρα στην απαίτηση του λαού και των κατοίκων για καθαρό αέρα,υγεία και ελευθερίες, μετατρέπουν σαν πιστά σκυλιά των ιμπεριαλιστών την περιοχή σε μια Ευρωπαϊκή Χωματερή, κερδοφορώντας πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού του Βόλου.

Η λαϊκή αντίσταση πέρυσι εκφράστηκε με τη μεγαλειώδη πορεία στις 13/6, η οποία έφτασε έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Στο τέλος της διαδήλωσης ξεκίνησε ένα όργιο καταστολής με επιθέσεις στον κόσμο του κινήματος και ακολούθησε κυνηγητό από τις κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις σε μεγάλο μέρος της πόλης. Τις επόμενες μέρες στήθηκε κρατική-κατασταλτική επιχείρηση με εισβολές σε σπίτια αγωνιστών με σκοπό την τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαό.

Κορύφωση της κρατικής τρομοκρατίας και βίας αποτέλεσε η άγρια επίθεση στον Βασίλη Μάγγο έξω από τα δικαστήρια και στη συνέχεια ο βασανισμός του στο ΑΤ καθώς και η εγκατάλειψη του, βαριά τραυματισμένο, σε παρακείμενο δρόμο.

Για όλους αυτούς τους λόγους οφείλουμε να δώσουμε μια μαζική, λαϊκή οργανωμένη απάντηση απέναντι στο διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο που να λειτουργήσει ως προμετωπίδα απέναντι στα βάρβαρα αντιλαϊκά-αντεργατικά σχέδιά τους, τιμώντας στην πράξη τον δολοφονημένο από τις δυνάμεις καταστολής αγωνιστή Βασίλη Μάγγο.

  • Την Παρασκευή 18 Ιούνη καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Ιωάννη Σούτσου & Κάλβου | Γκύζη) στις 19:00 αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος, τον εργαζόμενο κόσμο της Αθήνας που θέλει να σταθεί δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό του Βόλου, για να οργανώσουμε την μαζική άνοδό μας στην Πανελλαδική διαδήλωση του Βόλου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ΜΠΕΟΣ TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΑΚΟ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΑΤ ΒΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 13/06-ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ