#10 Δελτίο Αντιπληροφόρησης της εκπομπής "Αποδελτίωση σε Κίνηση", Βόλος 23/05/2018

 

#10 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής "Αποδελτίωση σε Κίνηση" του Ράδιο Παράσιτα.

Βόλος 23/5/2018

Το Ηχητικό ΕΔΩ

ΤΟΠΙΚΑ

 1)Λάρισα-Βόλος, Σοβαρότατο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί της Δευτέρας που μας πέρασε, σε εργοστάσιο λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες το ατύχημα έγινε σε εργοστάσιο προκατασκευών, στο 4ο χιλιόμετρο Λάρισας -Συκουρίου. Θύμα ένας 32χρονος εργαζόμενος του οποίου τα πόδια εγκλωβίστηκαν από μηχάνημα κοπής και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, τελικά ο εργάτης κατέληξε σήμερα Τετάρτη 23/5. Επίσης εργατικό ατύχημα σημειώθηκε και την Κυριακή το απόγευμα στην Κριθαρία όταν έπεσε βράχος σε καμπίνα JCB όταν υπάλληλος του Δήμου, εκτελούσε εργασίες διάνοιξης του δρόμου. Ο 50χρονος εργαζόμενος νοσηλεύεται ευτυχώς ελαφρά στο νοσοκομείο. Στο εντωμεταξύ, Αθώοι κρίθηκαν από το τριμελές πλημμελειοδικείο Βόλου οι δύο κατηγορούμενοι για το εργατικό δυστύχημα με θύμα ένα 43χρονο που είχε γίνει στις 13 Οκτώβρη 2016 στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καναλίων- Βελεστίνου στην διάρκεια εργασιών ασφαλτόστρωσης. Φορέας υλοποίησης του έργου ήταν η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας. Οι δολοφονημένοι και σακατεμένοι εργάτες, είναι τα φανερά θύματα του ταξικού πολέμου που διεξάγεται από τα αφεντικά και τους κυριάρχους προς τους από τα κάτω, είναι οι νεκροί της τάξης μας και δεν πρέπει να τους ξεχνάμε. Τα αστικά δικαστήρια δεν πρόκειται ποτέ να αγγίξουν την πραγματική αιτία αυτού του πολέμου, που δεν είναι άλλη από το κεφάλαιο και το καπιταλισμό.

2)Βόλος, Επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές στο κτήριο Τουριστικής πληροφόρησης του δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα τις Παρασκευής 19/5 που μας πέρασε. Σπάστηκε η τζαμαρία, πετάχτηκαν μπογιές και γράφτηκαν συνθήματα κατά της καύσης rdf και της δημαρχιακής αρχής Μπέου. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με ανάρτησή της σε κινηματική ιστοσελίδα η ‘πρωτοβουλία αναρχικών’ όπου μεταξύ άλλων αναφέρει : Να μην καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στην υποβάθμιση της υγείας και του περιβάλλοντος. Να μην περιμένουμε να χτυπήσει ο καρκίνος και την δική μας πόρτα, όπως έκανε και στον συγγενή μας, στην γειτόνισσα μας, στον συνάδελφο μας. Να δράσουμε όλοι και όλες μαζί ο καθένας από το μετερίζι του -μακριά από προβοκατορολογίες- για την προάσπιση της φύσης, της υγείας και του περιβάλλοντος. Από τις Σκουριές και τον Αχελώο, μέχρι τον Βόλο και το Πήλιο ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική επέλαση και στης φύσης την λεηλασία, είναι αγώνας για την Γη και την ελευθερία»

3)Λάρισα, Αντιπολεμική-αντεθνική πορεία θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα το ερχόμενο Σάββατο 26/5 στις 12:00 από την πλατεία Ταχυδρομείου. Την πορεία καλούν αναρχικές συλλογικότητες της Λάρισας, ενώ καλέσματα υπάρχουν και από Βόλο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αφορμή η μεταφορά αμερικάνικων drones στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας υπο την αιγίδα του ΝΑΤΟ. Οι ολοένα και εντεινόμενες εκδηλώσεις εθνικιστικών και ακροδεξιών ιδεολογιών, σε συνδυασμό με την πρόθεση στρατιωτικοποιήσης που παρατηρείται, αναδύονται σε ένα κλίμα που το κράτος και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναπαράγουν τις αντιπαλότητες με τα βαλκανικά κράτη και την Τουρκία, ενώ ο στρατός κάνει έντονη την παρουσία του με παρελάσεις και εντατικές ασκήσεις, με στόχο την τόνωση του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας. Ο πόλεμος εξυπηρετεί μόνο την εξουσία και τα συμφέροντα της. Κανένα έθνος και καμία θρησκεία δεν αξίζουν την υπεράσπιση τους για την ενίσχυση της πολεμικής βιομηχανίας. Η πολιτική και οικονομική εξουσία είναι οι μόνες που βγαίνουν κερδισμένες με ελάχιστες απώλειες αφήνοντας πίσω καταστροφές, νεκρούς και προσφυγιά. Ενάντια στον πόλεμο, την εκμετάλλευση και την καταπίεση, μας ενώνει η αντίσταση και οι κοινοί αγώνες με τους από τα κάτω.

4)Βόλος, Σκανδάλων συνέχεια από τον δήμαρχο Βόλου μετά την απόφαση του για Δαπάνη 188.000 ευρώ για στολισμό και σημαιοστολισμό της πόλης που αποφάσισε η δημοτική αρχή Βόλου. Να σημειωθεί ότι ανάλογες δαπάνες γίνονται κάθε χρόνο από τον μαφιοζοδημαρχο την ίδια ώρα που διάφορες υποδομές της πόλης βρίσκονται σε εγκατάλειψη και υποβάθμιση (π.χ. ΔΕΥΑΜΒ, παραλίες κλπ). Απότι φαίνεται λεφτά για Λαμπιόνια και φιέστες υπάρχουν, χωρίς βέβαια να είναι φανερό το πως και που καταλήγουν, ενώ για σημαντικά προβλήματα της πόλης τον λόγο έχουν η αυταρχικότητα, οι τραμπουκισμοί και το θέαμα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1)Αθήνα, Πράσινο φως για ακόμα ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, αυτή την φορά στην περιοχή των Αγράφων , δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την υπουργική απόφαση για δημιουργία αιολικών πάρκων. Πιο συγκεκριμένα δόθηκε άδεια εγκατάστασης για δύο γιγαντιαία αιολικά έργα. Οι δυο μεγάλες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών πρόκειται να κατασκευαστούν στις απάτητες κορυφές των Αγράφων στο μεγαλύτερο ως τώρα υψόμετρο της Ελλάδας και παγκοσμίως σε 1600 με 2000 μέτρα (!!!) σε μια ανόθευτη και προστατευόμενη περιοχή Natura, με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες. Αν πραγματοποιηθεί αυτό το έργο είναι η απαρχή της ισοπέδωσης της καρδιάς της Νότιας Πίνδου καθώς είναι οι πρώτες μιας σειράς αιολικών εγκαταστάσεων που καλύπτουν το 80% (!) των κορυφογραμμών από την Ευρυτανία μέχρι και την Αργιθέα! Για τη μεταφορά των τεράστιων ανεμογεννητριών, μακριά από κατάλληλα οδικά δίκτυα και γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα απαιτηθεί διάνοιξη ατέλειωτων δρόμων και κατασκευή εναέριων γραμμών υψηλής τάσης μέσα σε πυκνά ελατοδάση και παρθένα αλπικά λιβάδια, σε εδάφη με μεγάλες κλίσεις και ποτάμια, με τεράστιες συνέπειες στο τοπίο και στην ελάχιστα μελετημένη πανίδα και χλωρίδα της περιοχής. Όπως στην Ικαρία, την Νότια Εύβοια, την Κρήτη, το Νότιο Πήλιο και παντού ο αγώνας ενάντια στην εγκατάσταση φαραονικών αιολικών πάρκων πάνω στις βουνοκορφές, είναι αγώνας για την υπεράσπιση της φύσης. Είναι ένας αγώνας που πάει κόντρα στα επενδυτικά- οικονομικά συμφέροντα που υπαγορεύονται από τα μνημόνια και σκοπό έχουν το κέρδος μέσω της καταστροφής, της λεηλασίας και την υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

2)Γιάννενα, Τα ξημερώματα 13/5 έγιναν εικαστικές παρεμβάσεις με σπρέι και μπογιές στο κτήριο της στρατολογίας Ιωαννίνων, στην μητρόπολη καθώς και σε άλλες εκκλησίες από την αναρχική ομάδα Ex nihilo. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν: ‘’ Στοχοποιήσαμε την ''εκκλησία'' γιατί αποτελεί την πιο διακριτή εξουσία, υποβαθμίζει και υποτιμά την ανθρώπινη υπόσταση και εχθρεύεται οτιδήποτε δεν χωράει στα στενά καλούπια μιας υπόδουλης και άβουλης μάζας. Είναι μία καλοστημένη επιχείρηση που την διοικούνε καθάρματα και ... θα πέσει φωτιά να τους κάψει. Την μητρόπολη γιατί είναι ένα διοικητικό κέντρο αυτής της επιχείρησης. Την στρατολογία γιατί επιστρατεύει ανθρώπινο κρέας για οβίδες, επιβάλλει την στρατιωτική πειθαρχία, την εθνική συνείδηση, την υποταγή και παίζει κομβικό ρόλο στον εκφασισμό της νεολαίας. Όλοι/ες στην αντιπολεμική-αντιεθνική πορεία στην Λάρισα στις 26/5 στην πλατεία Ταχυδρομείου.

3)Αγρίνιο, Απόπειρα σαμποτάζ έγινε στην κατάληψη Apertus στο Αγρίνιο, από φασιστοειδές γνωστό στην πόλη του Αγρινίου για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του προχθές, Δευτέρα 21/05, κατά την διάρκεια συναυλίας (με συγκροτήματα από εξωτερικό και τοπικά σχήματα). Ο συγκεκριμένος πλησίασε τον εξωτερικό χώρο της κατάληψης οπλισμένος με καραμπίνα και χατζάρα κόβοντας (με την χατζάρα) καλώδιο με τον οποίο ρευματοδοτειται ο χώρος και στην συνέχεια αποχώρησε (χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτός μιας και σχεδόν όλος ο κόσμος βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη). Λόγω της διακοπής ρεύματος, διακόπηκε η συναυλία χωρίς κάποιο άλλο πρόβλημα. Μέσα σε λίγα λεπτά η ζημία επιδιορθώθηκε και η συναυλία συνεχίστηκε κανονικά, ενώ ο χώρος περιφρουρούνταν. Οι σύντροφοι δηλώνουν ότι : αυτή η επίθεση, μαζί με όλες όσες έχουν προηγηθεί στα 8 χρόνια ζωής της κατάληψης, δεν μας τρομάζουν αλλά μας οπλίζουν με περισσότερο πείσμα και ορμή για αγώνα. Απαντάμε με αλληλεγγύη και συντροφικότητα μαζί με τον κόσμο που αγωνίζεται, μαζί με την ανυπότακτη και την άγρια νεολαία που αντιστέκεται.

ΦΥΛΑΚΕΣ

1) Αθήνα, Για τις 6 Ιούνη ορίστηκε το εφετείο του συντρόφου Μάριου Σεισίδη για την κατασκευασμένη από την αντιτρομοκρατική υπόθεση των ‘ληστών με τα μαύρα’ . Το συγκεκριμένο αστυνομικό-δικαστικό μύθευμα επιδιώκει να πάρει την ρεβάνς για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, μετά τις αθωώσεις όλων των μέχρι πρότινος υποτιθέμενων εμπλεκομένων συντρόφων. Η πρωτόδικη καταδίκη του Μάριου στηρίχτηκε για ακόμα μια φορά αποκλειστικά στις αλχημείες της αντιτρομοκρατικής με δείγμα dna που υποτίθεται βρέθηκε 500 μέτρα μακριά από τον τόπο της ληστείας στο κέντρο της Αθήνας και γνωστοποιήθηκε κατά την διάρκεια του πρώτου δικαστηρίου, παραβιάζοντας μια σειρά από δικονομικούς κανόνες και συντελώντας σε ακόμα ένα άνευ προηγουμένου δικαστικό πραξικόπημα. Το συγκεκριμένο εφετείο αποτελεί την τελευταία πράξη μιας πολυετούς κατασταλτικής επιχείρησης και μιάς σειράς φρονηματικών διώξεων, η οποία μένει στο προσκήνιο τα τελευταία δώδεκα χρόνια από τα δικαστικά και μιντιακά κοράκια. Ο σύντροφος Μάριος, ο οποίος επέλεξε τον δρόμο της μη παράδοσης στον εχθρό για 11 ολόκληρα χρόνια, δεν είναι μόνος. Το κίνημα αλληλεγγύης, μέσα από τη δράση του, δεν υπερασπίζεται προσωπικά τις υποθέσεις των αιχμαλώτων του κοινωνικού και ταξικού πόλεμου, αλλά την πολιτική ουσία του ευρύτερου και ενιαίου ανατρεπτικού κινήματος που στοχεύει στην καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου ως προϋπόθεση για την καθολική κοινωνική απελευθέρωση. Μοτοπορεία αλληλεγγύης στον Μάριο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/5 από την πλατεία Εξαρχείων.

2)Κορυδαλλός, Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 ξεκινάει, στην ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη για τους κατηγορούμενους της περίφημης υπόθεσης «ληστές του Διστόμου». Στην δίκη δικάζονται έντεκα άτομα κατηγορούμενοι για μια σειρά κακουργημάτων που αφορούν από συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και την ένοπλη αναρχική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας μέχρι ληστείες τραπεζών, αρπαγές, διακεκριμένη οπλοκατοχή, χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, κλοπές, πλαστογραφίες και σε μια περίπτωση ανθρωποκτονία αστυνομικού φρουρού τράπεζας. Η συγκεκριμένη υπόθεση (όπως και όλες οι προηγούμενες) δίωξης αγωνιστών και όχι μόνο, είναι το επιστέγασμα των -κατά παραγγελία της αντιτρομοκρατικής- διώξεων που ασκούνται από το κράτος κατά καιρούς για την αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού. Η αντιτρομοκρατική φαίνεται πως επιχειρεί να κλείσει υποθέσεις και παλιούς λογαριασμούς με ανθρώπους που φυγοδικούσαν προκειμένου να εξυπηρετηθεί το μιντιακό αφήγημα της. Έλλειψη στοιχείων, επιστράτευση του – περιβόητου πια – DNA , μιντιακή δαιμονοποίηση , ακραία ερμηνεία του τρομονόμου που δημιουργεί ανύπαρκτες τρομοκρατικές ομάδες για να αυξήσει τις ποινές αντιγράφοντας πιστά τα διαβιβαστικά της ΔΑΑΕΒ, ποινικοποίηση των προσωπικών και συγγενικών σχέσεων κ.α. είναι κάποια από τα σύγχρονα δικαστικά πραξικοπήματα που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια απέναντι σε αγωνιστές και εφαρμόζονται συνδυαστικά και όλα μαζί και στην συγκεκριμένη υπόθεση. Η αλληλεγγύη στους διωκόμενους αποτελεί ανάχωμα στην κατασταλτική επέλαση και την αυταρχικότητα των αστυνομικό-δικαστικών μηχανισμών. Η ανάδειξη των αισχρών μεθοδεύσεων της δικαστικής εξουσίας είναι υπόθεση όλων, όπως και ο αγώνας για την κατάργηση του τρομονόμου και κάθε νομικού τεχνάσματος αντιμετώπισης του αναρχικού κινήματος. Οποίος ξεχνάει τους αιχμαλώτους- διωκόμενους του κοινωνικού πολέμου στο τέλος θα ξεχάσει και τον ίδιο τον πόλεμο.

ΔΙΕΘΝΗ

1)Βερολίνο, Εννέα καινούργιες καταλήψεις μέσα σε μία μέρα πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο τα ξημερώματα της Κυριακής. Μέχρι τώρα οι μπάτσοι φαίνεται να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και να εκκενώσουν τα κατειλημμένα κτίρια. Ενδεικτικό του μουδιάσματος των μπάτσων είναι και η περίπτωση της νέας κατάληψης στην οδό Bornsdorfer 37b στην περιοχή Neukölln οπού οι μπάτσοι έκλεψαν το φαγητό των καταληψιών μπροστά από το σπίτι. Οι μπάτσοι μπλοκάρουν επίσης την είσοδο, οπότε οι καταληψίες παίρνουν τώρα το φαγητό τους μέσω του παραθύρου από ακτιβιστές που είναι έξω. Όπως σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, η εξυγίανση αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Τα ενοίκια αυξάνονται και αυξάνονται. Στο Βερολίνο υπάρχουν περίπου 20 εκδιώξεις την ημέρα. πολλοί άνθρωποι εκδιώκονται επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το ενοίκιο τους πια. Άλλοι εκδιώχθηκαν εξαιτίας νέων έργων εξυγίανσης. Ταυτόχρονα, περίπου 100.000 διαμερίσματα είναι κενά. Τον περασμένο μήνα, 25.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθούν για την εξυγίανση και τα υψηλά ενοίκια.

2)Αιθιοπία, Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Oromia στις 8 Μαΐου στο Shakiso, μια μέρα πριν την αναγγελία της άδειας εξόρυξης για την MIDROC Gold . Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο, όταν η κυβέρνηση ανανέωσε την άδεια εξόρυξης για χρυσό MIDROC. Η άδεια είχε διακοπεί πέρυσι μετά από ένα παρόμοιο κύμα διαμαρτυριών. Το Oromia βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών κυμάτων διαμαρτυριών στην Αιθιοπία από το 2015 που συμπεριέλαβε επίσης τη βόρεια περιοχή Αμχάρα. Οι κάτοικοι του Shakiso και Adola, πόλεις στη ζώνη Guji της Oromia, δήλωσαν ότι το χρυσωρυχείο είναι υπεύθυνο για πολλά θέματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των γενετικών ελαττωμάτων, των αναπνευστικών προβλημάτων και των αποβολών. Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκε τριήμερη απεργία από κινήσεις νεολάιων, με αίτημα την άνευ όρων απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων από τις διαδηλώσεις του 2015 και του 2016.

3)Ιταλία-Πάρμα, Μετά από δύο χρόνια με συναντήσεις και διάφορες διεθνείς συνόδους ολομέλειας (στο Μπιλμπάο, στο Μιλάνο και τη Φρανκφούρτη) την περασμένη Κυριακή ιδρύθηκε μια νέα διεθνή αναρχο - συνδικαλιστική και επαναστατική συνδικαλιστική συνομοσπονδία, και έχει ονομαστεί ως Διεθνής Συνομοσπονδία Εργασίας. Το συνέδριο, που οργανώθηκε από την USI-AIT, ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε στην ιταλική πόλη της Πάρμας, πρώην προπύργιο του αναρχο - συνδικαλισμού κατά την περίοδο της «rosso biennio» (1919-1921). Η CIT θα είναι η συνέχιση της κληρονομιάς και της αποστολής του Διεθνούς Συνδέσμου Εργασίας(ΑΙΤ), μίας οργάνωσης που σήμερα έχει πολύ χαμηλή συσπείρωση με βάση τα στοιχεία των μελών, αλλά έχει αρχίσει να έχει επιρροή στη Νοτιοανατολική Ασία, όπως αποδεικνύεται από την αύξηση της στην Ινδονησία και την παρουσία της την 1 Μάιη στο Μπαγκλαντές ή απο τις επαφές της σε άλλες χώρες της περιοχή. Η ίδρυση της νέας διεθνούς αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά για το παγκόσμιο εργατικό κίνημα του επαναστατικού συνδικαλισμού. Μετά από χρόνια σεχταρισμού και εσωστρέφειας συνδικάτα και οργανώσεις από διαφορετικές τάσεις του αναρχοσυνδικαλισμού, ξεπερνώντας τις διαφωνίες τους ενώνονται σε μια παγκόσμια εργατική συνδικαλιστική ένωση.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1)Λάρισα, Σάββατο 26 Μαΐου 12:00 πλ. Ταχυδρομείου , Αντιπολεμική- Αντεθνική διαδήλωση.

2)Λάρισα Κυριακή 27/5 , DΙΥ Live απο το Studio Σπιρτόκουτο στα γρασίδια (Φοίνικας) του ΤΕΙ Λάρισας. Θα παίξουν οι The Getenik Pets, Head On, Graulich Madness.

3)Βόλος, Μικροφωνική ενόψει της αντιπολεμικής πορείας στην Λάρισα. Πέμπτη 24/5 ώρα 18:00 στην πλατεία Ματσάγγου.

4)Βόλος-Αρχιτεκτονική το διήμερο 25-26/5 , 5ο Antifa Tournament από την Λιμπερτά, με αγώνες ποδοσφαίρου , βόλεϊ & μπάσκετ,πάρτυ και συναυλία με τους: Μy turn, Junk Heart, The Vocults, Ermis, Πέμπτη Κάστα, 12ος πίθηκος.

 

#10 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’ του Ράδιο Παράσιτα.

Βόλος 23/5/2018