#9 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘Αποδελτίωση σε Κίνηση’, Βόλος 16/5/2018

#9 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’ του Ράδιο Παράσιτα.

Βόλος 16/5/2018

Το Ηχητικό ΕΔΩ

ΤΟΠΙΚΑ

1)Bόλος, Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η δίκη για το εργατικό δυστύχημα στο ναυπηγείο της Αμαλιάπολης που είχε συμβεί στις 30 Ιούλιου του 2014, με θύμα έναν 49χρονο εργαζόμενο χειριστή γερανού. Πρόκειται για ακόμα μια εργατική δολοφονία, αφού για ακόμα μια φορά τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα (κράνος, γάντια κλπ) και τα μηχανήματα δεν έφεραν τα κατάλληλα πιστοποιητικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Μαιου ενώ η κόρη του νεκρού εργάτη τόνισε ότι «τα πειστήρια του δυστυχήματος εξαφανίστηκαν και ότι εάν μπορούσαν θα είχαν εξαφανίσει και τον θανόντα», αναδεικνύοντας τις προσπάθειες συγκάλυψης των της εργοδοσίας. Οι δολοφονημένοι εργάτες, είναι τα φανερά θύματα του ταξικού πολέμου που διεξάγεται από τα αφεντικά και τους κυριάρχους προς τους από τα κάτω, είναι οι νεκροί της τάξης μας και δεν πρέπει να τους ξεχνάμε. Τα αστικά δικαστήρια δεν πρόκειται ποτέ να αγγίξουν την πραγματική αιτία αυτού του πολέμου, που δεν είναι άλλη από το κεφάλαιο και το καπιταλισμό.

2)Βόλος, Αναβολή για τα μέσα Ιούνη πήρε το δικαστήριο των τριών διωκόμενων από την επιχείρηση εκκένωσης-κατεδάφισης της κατάληψης Τερμίτα. Να σημειωθεί ότι τα προσφάτως γκρεμισμένα κτίρια της κατάληψης παραμένουν ως έχουν μέχρι νεότερας , ρίχνοντας έτσι τις μάσκες για τις πραγματικές σκοπιμότητες που οδήγησαν στην εκκένωση της. Οι καταλήψεις είναι ζωντανά κύτταρα αντίστασης και αγώνα απέναντι στην σύγχρονη βαρβαρότητα κράτους , καπιταλισμού και κοινωνικής σήψης και ως τέτοιες τις υπερασπιζόμαστε. Αλληλεγγύη στους 3 διωκόμενους.

3)Καλαμπάκα, Συμβολική επίθεση με μπογιές και τρικάκια έγινε στις 11/5 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας με αφορμή την προγραμματισμένη για τις 12/5 εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον χουντικό Ιωάννη Αλμπάνη και παρόντες τον δήμαρχο Καλαμπάκας Ν. Σινάνη και τον μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο. Πρόκειται για μια συμβολική ταξική απάντηση στο επιχειρούμενο ξέπλυμα του συγκεκριμένου καθάρματος από την ηγεσία του κλήρου και τις δημοτικές αρχές, διότι ο Ιωάννης Αλμπάνης πέρα από το εθνικιστικό πολιτικό προφίλ του, έχει βαμμένα τα χέρια του με αίμα, έχοντας δολοφονήσει εν ψυχρώ την 24χρονη Μαρία Καλαβρού στις 21/4/1967, κατά τη θητεία του ως ανθυπίλαρχος στο χουντικό καθεστώς. Την ευθύνη της επίθεσης την ανέλαβε η ομάδα ‘Αναρχικοί/Αναρχικές με ταξική μνήμη και οργή’ , θυροκολλώντας ανακοίνωση της στην πρόσοψη του κτιρίου όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν : ‘Οφείλουμε να διατηρήσουμε ακέραια τα αντιεθνικιστικά και αντιφασιστικά αντανακλαστικά μας και να αναχαιτίσουμε δραστικά οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης του εθνικισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού μέσα στον κόσμο της κοινωνικής βάσης. Οι καταπιεσμένοι και οι εκμεταλλευόμενοι μέσα από την αυτοοργάνωση και την ακηδεμόνευτη κοινωνική και ταξική πάλη έχουν το ιστορικό καθήκον της αυτοχειραφέτησής τους από κάθε μορφή δεσποτισμού και εκμετάλλευσης που τους επιβάλλεται εκ των άνω, με τέτοιον τρόπο ώστε οι λίγοι να ζούνε από τον μόχθο και την υποτέλεια των πολλών.’

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1)Αθήνα, 100 περίπου σύντροφοι/-φισσες πλαισίωσαν τη μοτοπορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη της Ανάληψης το απόγευμα του Σαββάτου 12/5 στις γειτονιές του Βύρωνα. Από τον Σεπτέμβρη του 2017, η κατάληψη Ανάληψης στον Βύρωνα βρίσκεται στο στόχαστρο της αριστερής δημοτικής αρχής και των ΜΜΕ που με ανυπόστατα επιχειρήματα περί φιλανθρωπικής αξιοποίησης του χώρου (μετεγκατάσταση ανύπαρκτου συλλόγου ΑμΈΑ) και με στημένα δημοσιεύματα περί ανομίας προσπαθούν να την υπονομεύσουν και να την καταστείλουν επιζητώντας την άμεση εκκένωσή της. Η πραγματική αξιοποίησης της Ανάληψης υλοποιείται εδώ και 4 χρόνια. Και το σχέδιο της είναι ολοζώντανο, συλλογικό, αυτοοργανωμένο, ανεξούσιο και ψυχή του είναι οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι του Βύρωνα, των ανατολικών συνοικιών, της Αθήνας ολόκληρης. Δεν θα την παραδώσουμε στην ερημιά των δημοτικών αρχών, των ΜΚΟ, των εργολάβων. Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΗΤΑΝ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

2)Αθήνα, Παρέμβαση για τις ελεύθερες μετακινήσεις πραγματοποιήθηκε το Σάββατο που μας πέρασε στο σταθμό ΗΣΑΠ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ με αποκλεισμούς των μπαρών και των ακυρωτικών μηχανημάτων καθώς και μικροφωνική στο περιβάλλοντα χώρο του σταθμού. Είχαν προηγηθεί μοιράσματα στους σταθμούς ΗΣΑΠ Πειραιά και Πετραλώνων. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από Συνελεύσεις Γειτονιών, Στέκια, Καταλήψεις, Αναρχικές Ομάδες Αθήνας και Πειραιά με βασικά συνθήματα ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ! Και ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ. Κάπου εδώ αξίζει να ειπωθεί ότι από χθες Τρίτη 15/5 έκλεισαν οι μπάρες σε άλλους 13 σταθμούς του Μετρό στις γραμμές 2 και 3, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να κλείσουν και στους κεντρικούς σταθμούς.

3)Αθήνα, Παρέμβαση στην οικεία της Πρέσβη της Αυστρίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/5 από την αναρχική ομάδα του Ρουβίκωνα. Αφορμή η ακροδεξιά στροφή των τελευταίων χρόνων των κυβερνήσεων της Αυστρίας και οι αντίστοιχες πολιτικές που ακολουθεί ιδιαίτερα όσον αφορά την αντιμετώπιση των μεταναστών – προσφύγων. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που ανέβασαν σε κινηματικά μέσα αναφέρουν: ‘’ Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι απέναντι σε νεοφασιστικές κυβερνήσεις και στα προτάγματα που προσπαθούν να επιβάλλουν. Οι πρόσφυγες είναι κομμάτι της παγκόσμιας ταξικής μας οικογένειας και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε μόνους. ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ -ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ.’’

 

ΦΥΛΑΚΕΣ

1)Σε δεύτερη φάση έχει περάσει εδώ και ένα μήνα πλέον, ο αγώνας ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα που εξελίσσεται στα ελληνικά κολαστήρια τους τελευταίους μήνες από χιλιάδες κρατούμενους. Τους τελευταίους μήνες μεθοδεύεται η απομόνωση της κινητοποίησης των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα μέσου της απαγόρευσης της επικοινωνίας και της παρατεταμένης σιωπής. Στα ζητούμενα πλέον έχουν μπεί και διατάξεις του προωθούμενου νέου ποινικού κώδικα αλλά και το αίτημα για παράταση του αποσυμφορητικου νόμου ως την μόνη θεραπεία για τις απελπιστικές συνθήκες που επικρατούν μέσα στις φυλακές. Την προηγούμενη βδομάδα ακολούθησαν στις κινητοποιήσεις και οι φυλακές Δομοκού και Λάρισας όπου μεταξύ αλλων στις ανακοινώσεις τους δηλώνουν και απαιτούν : εξορθολογισμό των ποινών-να μην δικάζουν οι δικαστές με ενδείξεις και κατά παραγγελία των αστυνομικών αρχών-, να παύσει η διόγκωση των υποθέσεων μέσω των κατηγοριών για εγκληματική τρομοκρατική οργάνωση, να θεσπιστεί η υποχρεωτική αναστολή των ποινών στα 3/5,να σταματήσει η αυθαίρετη χρήση τηλεφωνικών υποκλοπών ως το μοναδικό στοιχείο ενοχής, να περιοριστεί η ευκολία με την οποία προφυλακίζουν οι δικαστές και τέλος να υπάρχει συμμετοχή ένορκων σε όλα τα δικαστήρια. Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που από το 2009 έχει 44 καταδικαστικές αποφάσεις από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια σχετικά με την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές και τις άθλιες συνθήκες κράτησης. Ο αγώνας των κρατουμένων απέναντι στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, είναι αγώνας για το στήσιμο αναχωμάτων απέναντι στην καταστολή και το καθεστώς εξαίρεσης, είναι αγώνας κοινός μέσα και έξω από τα τείχη της φυλακής.

2)Αθήνα, Για τις 6 Ιούνη ορίστηκε το εφετείο του συντρόφου Μάριου Σεισίδη για την κατασκευασμένη από την αντιτρομοκρατική υπόθεση των ‘ληστών με τα μαύρα’ . Το συγκεκριμένο αστυνομικό-δικαστικό μύθευμα επιδιώκει να πάρει την ρεβάνς για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, μετά τις αθωώσεις όλων των μέχρι πρότινος υποτιθέμενων εμπλεκομένων συντρόφων. Η πρωτόδικη καταδίκη του Μάριου στηρίχτηκε για ακόμα μια φορά αποκλειστικά στις αλχημείες της αντιτρομοκρατικής με δείγμα dna που υποτίθεται βρέθηκε 500 μέτρα μακριά από τον τόπο της ληστείας στο κέντρο της Αθήνας και γνωστοποιήθηκε κατά την διάρκεια του πρώτου δικαστηρίου, παραβιάζοντας μια σειρά από δικονομικούς κανόνες και συντελώντας σε ακόμα ένα άνευ προηγουμένου δικαστικό πραξικόπημα. Το συγκεκριμένο εφετείο αποτελεί την τελευταία πράξη μιας πολυετούς κατασταλτικής επιχείρησης και μιάς σειράς φρονηματικών διώξεων, η οποία μένει στο προσκήνιο τα τελευταία δώδεκα χρόνια από τα δικαστικά και μιντιακά κοράκια. Ο σύντροφος Μάριος, ο οποίος επέλεξε τον δρόμο της μη παράδοσης στον εχθρό για 11 ολόκληρα χρόνια, δεν είναι μόνος. Το κίνημα αλληλεγγύης, μέσα από τη δράση του, δεν υπερασπίζεται προσωπικά τις υποθέσεις των αιχμαλώτων του κοινωνικού και ταξικού πόλεμου, αλλά την πολιτική ουσία του ευρύτερου και ενιαίου ανατρεπτικού κινήματος που στοχεύει στην καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου ως προϋπόθεση για την καθολική κοινωνική απελευθέρωση.

ΔΙΕΘΝΗ

1)Παλαιστίνη Γάζα, Δεκάδες παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί μεταξύ αυτών ακόμα και παιδιά από τον στρατό του Ισραήλ, στις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει με αφορμή την μεταφορά της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και την ντε φάκτο αναγνώρισης της ως πρωτεύουσα του Ισραηλινού κράτους. Οι άοπλοι διαδηλωτές για ακόμα μια φορά προσπάθησαν να προσεγγίσουν διάφορα σημεία των συνόρων και δέχτηκαν καταιγισμό χημικών αλλά και πραγματικών πυρών. Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 60 με χιλιάδες τραυματίες και προστίθεται στους πάνω από 50 νεκρούς των τελευταίων μηνών. Το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει την επιχείρηση γενοκτονίας της λωρίδας της Γάζας συντηρώντας επι της ουσίας την μεγαλύτερη φυλακή στον κόσμο. Σε μία περίοδο που το θερμόμετρο στην μέση ανατολή έχει ανέβει κατακόρυφα μέσα από μια σειρά επεισοδίων ενδοκαπιταλιστικών διενέξεων. H διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης αλλά και οι ανάδειξη των αντιστεκόμενων κομματιών της Ισραηλίτικης κοινωνίας και η σύσφιξη των μεταξύ τους δεσμών, μαζί με την κάθε τρόπο ενίσχυση της παλαιστινιακής αντίστασης είναι τα μόνα που μπορούν να βάλουν φρένο στην φασιστική τακτική του Ισραηλινού κράτους.

2)Κολομβία, Τέσσερις άνθρωποι στην Περιφέρεια της Αντιόκια, οι οποίοι εναντιώνονταν στο μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό έργο στη χώρα, δολοφονήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα. Δυστυχώς, τους συνέβη ό,τι και σε άλλους 60 αγωνιστές και αγωνίστριες σε μία χώρα που μετράει περισσότερες από 300 δολοφονίες υπερασπιστών του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Αύγουστο του 2016, όταν και υπογράφηκε η ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης Σάντος και των ανταρτών των FARC. Δηλαδή, σε περίοδο «ειρήνης». Τα τελευταία οκτώ χρόνια κατασκευής του φράγματος, έχει δημιουργηθεί το κίνημα Movimiento Ríos Vivos που έχει δεχτεί 63 απειλές, έξι δολοφονίες μελών του, ενώ οι κοινότητες που επηρεάζονται άμεσα, έχουν υποστεί έντεκα μαζικές εκκενώσεις, κατά τις οποίες συνολικά 700 οικογένειες εκτοπίστηκαν. Από τα μέσα Απριλίου έχει ξεκινήσει το γέμισμα του φράγματος, γεγονός που έχει προκαλέσει πλημμύρες στους κοντινούς οικισμούς. Οι κάτοικοι προσπαθούσαν το τελευταίο διάστημα να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη και για έναν ακόμη λόγο: στις όχθες του ποταμού Κάουκα, πάνω στον οποίο έχει χτιστεί το τεράστιο υδροηλεκτρικό έργο, βρίσκονται θαμμένα πολλά από τα θύματα που έχει αφήσει πίσω της η ένοπλη σύγκρουση και κυρίως οι σφαγές των παραστρατιωτικών. Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 159 πτώματα. Οι συγγενείς των αγνοουμένων, μετά τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών, βλέπουν να χάνεται και η τελευταία ελπίδα να βρεθούν οι δικοί τους άνθρωποι, έστω και νεκροί.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1) Στέκι Μεταναστών την Πέμπτη 17 Μάη στις 20:00, συνέλευση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων για τo σχεδιασμό και συνέχιση του αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών (R.D.F.-S.R.F.) και ΠΕΤ-ΚΟΚ από την ΑΓΕΤ- LAFARGE, αλλά και ενάντια στη δημιουργία εργοστασίου S.R.F. από τον Δήμο Βόλου.

2)Θόλος, Παρασκευή & Σάββατο 18 και 19/5. Γενέθλια Α.Κ.ΡΗ.Δ.Α. με πάρτυ οικ. Ενίσχυσης και συναυλία.

3)Κατάληψη Ματσάγγου, Roof Party Την Πέμπτη 17/5 μετά τις 22:00.

4)Κατάληψη Ματσάγγου. Παρασκευή 18/5 στις 21:00, Punk live από το Volos Harcore shows.

5)Καρδίτσα, Diy Live Σάββατο 19/5 στις 21:30 στο Α.Σ.Καρδίτσας με τους Skinpin (Αυστραλία), Χάος στο τετράγωνο (Θες/νίκη) , Acid sun (Τρίκαλα), Κενό μνήμης (Λειβαδία).

#9 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’ του Ράδιο Παράσιτα.

Βόλος 16/5/2018