#8 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘Αποδελτίωση σε Κίνηση’, Βόλος 9/5/2018

#8 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘Αποδελτίωση σε Κίνηση’ του Ράδιο Παράσιτα.

Βόλος 9/5/2018

Το Ηχητικό ΕΔΩ

ΤΟΠΙΚΑ

1)Βόλος, Μέτωπο RDF, Περίπου 8.000-8.500 Βολιώτες και Βολιώτισσες συμμετείχαν στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών, rdf, πετκόκ κλπ απο την τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ ( συμφερόντων της Γαλλικής LaFarge), και στην κατασκευή εργοστασίου μετατροπής σκουπιδών σε srf, προς καύση στην παραπάνω βιομηχανία, από τον Δήμο Βόλου.

Στην πορεία καλούσαν δεκάδες τοπικοί σύλλογοι, σωματεία, σχολεία, ομάδες κλπ. που εναντιώνονται στην περαιτέρω υποβάθμιση της υγείας και του περιβάλλοντος, όπως επίσης και στην νέα επιχειρούμενη κερδοφόρα μπίζνα του μαφιοζοδήμαρχου Μπέου (κατασκευή εργοστασίου δημιουργίας srf). Συντονισμένο κάλεσμα υπήρχε και απο 8 συλλογικότητες της πόλης: Κατάληψη Ματσάγγου, Στέκι μεταναστών, Water Volos , Λέσχη εργαζομένων, Α.Κ.ΡΗ.Δ.Α., Ράδιο παράσιτα, Αυτόνομη αγορά και Λαϊκή συνέλευση Αγ.Νεκταρίου. Το συγκεκριμένο κάλεσμα πλαισιώθηκε από περίπου 700-800 άτομα και είχε καλό παλμό με συνθήματα καθόλη την διάρκειά του.

2)Βόλος, Πανό αναρτήθηκε στην πρόσοψη της κατάληψης Ματσάγγου αλλά και στα δικαστήρια σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικο- κομουνιστή Τάσο Θεοφίλου. Ο Τάσος καλείται να ξαναδικαστεί με τις ίδιες κατηγορίες, μετά από την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης που άσκησε το φασιστικό κατακάθι τις ''δικαιοσύνης'' τους και πρώην εποπτεύων εισαγγελέας της «αντι»τρομοκρατικής, ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής. Επίσης τις τελευταίες μέρες μοιράζεται κείμενο για την συγκεκριμένη υπόθεση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: ‘’ Απέναντι στην επέλαση του καπιταλισμού και των κρατικών δομών του λοιπόν, καλούμαστε άλλη μια φορά στις 11 Μάη να μην αφήσουμε κανέναν σύντροφο μόνο στα χέρια του κράτους, να αναδείξουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές μεθοδεύσεις και το καθεστώς εξαίρεσης που προσπαθούν να επιβάλλουν στον κόσμο που αντιστέκεται. ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΔΙΩΞΕΩΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ’’.

3)Λάρισα, Παρεμβάσεις έγιναν στα πλαίσια της αντιπολεμικης-αντιμιλιταριστικης καμπάνιας από τη συνέλευση αναρχικών Λάρισας τις τελευταίες ημέρες. Μεταξύ αυτών : 1) αφισοκόλληση της αφίσας του συντονισμού αναρχικών κεντρικής Ελλάδος με θέμα την ολική άρνηση στράτευσης και το πρόστιμο των 6000ε. 2) κρέμασμα πανό και παρέμβαση με σπρέι στους τοίχους του Αρχηγείου της Τακτικής Αεροπορίας με αφορμή τη μεταφορά της Αμερικάνικης μονάδας βομβαρδιστικών αεροσκαφών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 26 Μάη καλείται ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ στην πλ. Ταχυδρομείου στην Λάρισα.

4)Βόλος, Αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο ο πρώην διευθυντής της Χαλυβουργίας στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, ο οποίος κατηγορούταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Άλλη μια εργατική δολοφονία έμεινε ατιμώρητη, πρόκειται για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα τον Δεκέμβριο του 2014, στη Χαλυβουργία Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου με θύμα τον 49χρονο πατέρα δύο παιδιών Χρήστο Ανεστιάδη. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι στο εν λόγω κάτεργο υπήρχαν ελλιπή εως ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, κιγκλιδώματα και άλλα, όπως και ότι δεν υπήρχε φωτισμός. Ακόμη να τονιστεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δολοφονείται εργάτης στο εν λόγω εργοστάσιο αφού τον Αύγουστο του 2006 άλλος ένας εργάτης είχε σκοτωθεί με παρόμοιο τρόπο, όπως επίσης και ότι τα διάφορα εργατικά ατυχήματα όλα αυτά τα χρόνια είναι δεκάδες. Οι δολοφονημένοι εργάτες, είναι τα φανερά θύματα του ταξικού πολέμου που διεξάγεται από τα αφεντικά και τους κυριάρχους προς τους από τα κάτω, είναι οι νεκροί της τάξης μας και δεν πρέπει να τους ξεχνάμε. Επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ψευδαίσθηση για την λειτουργία της αστικής δικαιοσύνης και των διαφόρων μεσαζόντων μηχανισμών, η τωρινή αθωωτική απόφαση για αυτήν την δολοφονία, οι ελαφριές καταδίκες για την προηγούμενη δολοφονία, και η συνέχιση της έλλειψης μέτρων ασφαλείας ακόμα και σήμερα, είναι ενδεικτικές του ρόλου τους.

5)Βόλος, Την ερχόμενη Παρασκευή 11 Μαΐου είναι προγραμματισμένο το δικαστήριο των τριών διωκόμενων από την επιχείρηση εκκένωσης-κατεδάφισης της κατάληψης Τερμίτα. Να σημειωθεί ότι τα προσφάτως γκρεμισμένα κτίρια της κατάληψης παραμένουν ως έχουν μέχρι νεότερας , ρίχνοντας έτσι τις μάσκες για τις πραγματικές σκοπιμότητες που οδήγησαν στην εκκένωσή της. Οι καταλήψεις είναι ζωντανά κύτταρα αντίστασης και αγώνα απέναντι στην σύγχρονη βαρβαρότητα κράτους , καπιταλισμού και κοινωνικής σήψης και ως τέτοιες τις υπερασπιζόμαστε. Αλληλεγγύη στους 3 διωκόμενους.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1)Σάμος, Την Πέμπτη 19 Απρίλη πραγματοποιήθηκε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Καρλόβασι με τη συμμετοχή και της αντιφασιστικής κίνησης με μπλοκ που αριθμούσε περίπου 30 άτομα και μοιράστηκε κείμενο ενάντια στον πόλεμο και για την ανάγκη ενός διεθνιστικού κινήματος ενάντια στον πόλεμο και τους φασίστες. Η αντιφασιστικη κίνηση συμμετείχε και στην απεργιακή συγκέντρωση της πρωτομαγιάς στο Βαθύ με περίπου 10 άτομα, μοίρασμα κειμένου για τα γεγονότα της Μυτιλήνης, κείμενο στα αγγλικά για τους πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και τρικάκια. Κάτω τα κράτη και οι πατρίδες οι άνθρωποι δεν είναι κρέας για οβίδες. Ο δικός μας πόλεμος είναι ταξικός.

2)Χίος, Σε καταδίκη των 32 εκ των 35 συνολικά μεταναστών- διαμαρτυρόμενων της Μόριας, για επικίνδυνης σωματική βλάβη κατέληξε το δικαστήριο της Χίου. Πρόκειται για μία απαράδεκτη απόφαση αφού επι της ουσίας δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία πέραν των ψευδομαρτυριών των μπάτσων , για κανέναν από τους διωκόμενους. Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση αφορούσε τα γεγονότα που εξελίχθηκαν μετά την ειρηνική διαμαρτυρία εκατοντάδων μεταναστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας και την αστυνομική εισβολή- επίθεση που ακολούθησε με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματισμούς και την προφυλάκιση για 9 μήνες 30 εξ αυτών. Κανένας μετανάστης μόνος απέναντι στη δικαστική αυθαιρεσία. Το αίμα των μεταναστών γεμίζει τις τσέπες των αφεντικών. Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών παντού.

3)Σκουριές, Την Πέμπτη 10 Μαΐου ξεκινάει το δικαστήριο για τον λάκκο Καρατζά ... 25 αγωνιστές καλούνται να αντιμετωπίσουν μια δικογραφία 4700 σελίδων, γιατί πάλεψαν και παλεύουν για την γη τους, το νερό τους, την ελευθερία τους...για την "αξιοπρέπεια" στις ζωές τους!! Η βιομηχανία παραγωγής διώξεων ακόμα μια φορά ξεδιπλώνεται προσπαθώντας να κάμψει τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην λεηλασία του τόπου τους. Η αστυνομική βία βαδίζει χέρι χέρι μαζί της, με τελευταίο παράδειγμα την καταστολή που δέχτηκε η τελευταία πορεία πάνω στο βουνό στις 15/4 με αποτέλεσμα των τραυματισμό 6 διαδηλωτών. Στο εν τω μεταξύ κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή και πορεία αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το προηγούμενο Σάββατο. Και, Αυτό το δικαστήριο στόχο έχει να τρομοκρατήσει όλους όσους αγωνίζονται για να σώσουν τον τόπο τους ενάντια στις πολυεθνικές. Στην πραγματικότητα όμως δικάζεται ολόκληρη η τοπική κοινωνία που αντιστέκεται στα καταστροφικά σχέδια των χρυσοθήρων και των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν.

4)Αθήνα, Σε ακόμα μία πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα επιχείρηση ποινικοποίησης της αλληλεγγύης σε φυλακισμένους και διωκόμενους προχώρησε η Δ.Α.Α.Ε.Β. χτες το πρωί της Τρίτης 8/5. Με τις μέχρι τώρα συγκεχυμένες πληροφορίες, φαίνεται να συνέλαβε 14 άτομα , κυρίως συγγενείς κρατουμένων με την κατηγορία της χρηματοδότησης τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειται για ακόμα μια κραυγαλέα περίπτωση ποινικοποίησης των φιλικών, κοινωνικών, συγγενικών και συντροφικών σχέσεων. Το κράτος έχει συνέχεια, και το αποδεικνύει συνεχώς με τα διάφορα αστυνομικό- δικαστικά πραξικοπήματα, προσπαθώντας να συντρίψει τον εσωτερικό του εχθρό με την αγαστή βοήθεια των παπαγάλων των αστικών ΜΜΕ.

ΦΥΛΑΚΕΣ

1)Αθήνα, Για τις 6 Ιούνη ορίστηκε το εφετείο του συντρόφου Μάριου Σεισίδη για την κατασκευασμένη από την αντιτρομοκρατική υπόθεση των ‘ληστών με τα μαύρα’ . Το συγκεκριμένο αστυνομικό-δικαστικό μύθευμα επιδιώκει να πάρει την ρεβάνς για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, μετά τις αθωώσεις όλων των μέχρι πρότινος υποτιθέμενων εμπλεκομένων συντρόφων. Η πρωτόδικη καταδίκη του Μάριου στηρίχτηκε για ακόμα μια φορά αποκλειστικά στις αλχημείες της αντιτρομοκρατικής με δείγμα dna που υποτίθεται βρέθηκε 500 μέτρα μακριά από τον τόπο της ληστείας στο κέντρο της Αθήνας και γνωστοποιήθηκε κατά την διάρκεια του πρώτου δικαστηρίου, παραβιάζοντας μια σειρά από δικονομικούς κανόνες και συντελώντας σε ακόμα ένα άνευ προηγουμένου δικαστικό πραξικόπημα. Το συγκεκριμένο εφετείο αποτελεί την τελευταία πράξη μιας πολυετούς κατασταλτικής επιχείρησης και μιάς σειράς φρονηματικών διώξεων, η οποία μένει στο προσκήνιο τα τελευταία δώδεκα χρόνια από τα δικαστικά και μιντιακά κοράκια. Ο σύντροφος Μάριος, ο οποίος επέλεξε τον δρόμο της μη παράδοσης στον εχθρό για 11 ολόκληρα χρόνια, δεν είναι μόνος. Το κίνημα αλληλεγγύης, μέσα από τη δράση του, δεν υπερασπίζεται προσωπικά τις υποθέσεις των αιχμαλώτων του κοινωνικού και ταξικού πόλεμου, αλλά την πολιτική ουσία του ευρύτερου και ενιαίου ανατρεπτικού κινήματος που στοχεύει στην καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου ως προϋπόθεση για την καθολική κοινωνική απελευθέρωση.

2) Αθήνα, στις 11 Μαΐου θα εξεταστεί από το 5ο ποινικό τμήμα του Άρειου πάγου το αίτημα αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του Τάσου Θεοφίλου, που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου -και πρώην εποπτεύων της Αντιτρομοκρατικής Ι. Αγγελής. Αν γίνει δεκτή ο Τάσος Θεοφίλου θα επιστρέψει στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες, οι οποίες επισύρουν ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από νέα σύνθεση δικαστών. Η 11ηΜάη θα εγγενιάσει την αρχή μιας νέας περιόδου άτυπης αλλά ουσιαστικής ομηρίας του συντρόφου, έως την δημοσιοποίηση της απόφασης που θα συμβεί σε άγνωστο χρόνο. Η δίωξη του Τάσου Θεοφίλου, όσο κ αν φαίνεται να αγγίζει τα όρια της προσωπικής εμπάθειας, δεν είναι προσωπική. Είναι πολιτική και αφορά την κατασταλτική διαχείριση του αναρχικού χώρου, του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος και συνολικά της τάξης μας. Συνδέεται άμεσα με τα πρόσφατα δικαστικά πραξικοπήματα και τις εντεινόμενες μεθοδεύσεις ενάντιον αγωνιστών. Μια σειρά από εκδηλώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται και σχεδιάζονται τις τελευταίες μέρες σε όλη την επικράτεια. Το Σάββατο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία στην Αθήνα με συμμετοχή πλεόν των 2000 ατόμων. Πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε Πάτρα, Καβάλα και Ρέθυμνο.

3)Κορυδαλλός, κείμενο με αφορμή το ιδιότυπο καθεστώς αορίστου κράτησης που του έχει επιβληθεί εδώ και 2 χρόνια, έβγαλε μέσα από τις φυλακές κορυδαλλού ο αναρχικός και μέλος της Σ.Π.Φ. Χρήστος Τσάκαλος. Ο σύντροφος, ενώ από τον Μάρτιο του 2016 έχει συμπληρώσει το χρονικό όριο (1/5) της ποινής του και δικαιούται άδειες, βρίσκεται σε καθεστώς δικαστικής ομηρίας με αόριστες υποδικίες , χωρίς χρονικό όριο κράτησης (στην περίπτωσή του ως υποδικοκαταδίκου δεν ισχύει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης). Το αποτέλεσμα είναι όλες οι αιτήσεις για άδεια να απορρίπτονται , αφού πλέον ο ιεροεξεταστής ειδικός εφέτης ανακριτής Ε. Νικολόπουλος , του αποδίδει τον ρόλο του ηθικού αυτουργού στην υπόθεση της απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο στις αρχές του 2016. Στο ίδιο καθεστώς αορίστου κράτησης και στέρησης αδειών , βρίσκονται οι σύντροφοι του Γ. Τσάκαλος, Γ. Πολύδωρος και Ο. Οικονομίδου, ως υπόδικοι σε μια φθηνή δικογραφία που συντάχθηκε κατά παραγγελία της αντιτρομοκρατικής . Η εκδικητικότητα της δικαστικής μαφίας συνεχίζεται απτόητη, χρησιμοποιώντας ακόμα και αντιφάσεις όπως αυτές της ηθικής αυτουργίας και της διεύθυνσης οργανώσεων. Η αυτονόητη ΑΝΤΙΦΑΣΗ του αρχηγού σε αναρχική οργάνωση σε συνδυασμό με την ποινικοποίηση ακόμα και κειμένων του συντρόφου είναι η επιτομή του δικαστικού πραξικοπήματος για να εξασφαλίσει περισσότερα χρόνια φυλακής.

4)Αθήνα, Στις 10 Μαΐου συνεχίζεται η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της Ηρίαννας και του Περικλή, πρόκειται για την γνωστη υπόθεση καταδίκης τους με μόνο στοιχείο ενα αμφισβητήσιμο κομμάτι dna. Βρισκόμαστε μπροστά στην κατασκευή του «εσωτερικού εχθρού» από το κράτος και της θεσμοθέτησης του ποινικού δίκαιου του «εχθρού» . Αυτή είναι η αλήθεια αυτής της υπόθεσης και επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι εφαρμόζονται πάνω τους όλες οι τακτικές του καθεστώτος εξαίρεσης. Είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας, διότι αυτό που ποινικοποιείται και με αυτήν την υπόθεση, είναι η κοινωνική σχέση και η ανθρώπινη επαφή .

5)Σε δεύτερη φάση έχει περάσει εδώ και ένα μήνα πλέον, ο αγώνας ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα που εξελίσσεται στα ελληνικά κολαστήρια τους τελευταίους μήνες από χιλιάδες κρατούμενους. Τους τελευταίους μήνες μεθοδεύεται η απομόνωση της κινητοποίησης των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα μέσου της απαγόρευσης της επικοινωνίας και της παρατεταμένης σιωπής. Στα ζητούμενα πλέον έχουν μπεί και διατάξεις του προωθούμενου νέου ποινικού κώδικα αλλά και το αίτημα για παράταση του αποσυμφορητικου νόμου ως την μόνη θεραπεία για τις απελπιστικές συνθήκες που επικρατούν μέσα στις φυλακές. Την προηγούμενη βδομάδα ακολούθησαν στις κινητοποιήσεις και οι φυλακές Δομοκού και Λάρισας όπου μεταξύ αλλων στις ανακοινώσεις τους δηλώνουν και απαιτούν : εξορθολογισμό των ποινών-να μην δικάζουν οι δικαστές με ενδείξεις και κατά παραγγελία των αστυνομικών αρχών-, να παύσει η διόγκωση των υποθέσεων μέσω των κατηγοριών για εγκληματική τρομοκρατική οργάνωση, να θεσπιστεί η υποχρεωτική αναστολή των ποινών στα 3/5,να σταματήσει η αυθαίρετη χρήση τηλεφωνικών υποκλοπών ως το μοναδικό στοιχείο ενοχής, να περιοριστεί η ευκολία με την οποία προφυλακίζουν οι δικαστές και τέλος να υπάρχει συμμετοχή ένορκων σε όλα τα δικαστήρια. Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που από το 2009 έχει 44 καταδικαστικές αποφάσεις από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια σχετικά με την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές και τις άθλιες συνθήκες κράτησης. Ο αγώνας των κρατουμένων απέναντι στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, είναι αγώνας για το στήσιμο αναχωμάτων απέναντι στην καταστολή και το καθεστώς εξαίρεσης, είναι αγώνας κοινός μέσα και έξω από τα τείχη της φυλακής.

ΔΙΕΘΝΗ

1)Νικαράγουα, βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, οι οποίες δεν περιορίζονται στην πρωτεύουσα Μανάγουα, αλλά επεκτείνονται και σε άλλες πόλεις, όπως η Λεόν, η Μασάγια, ακόμα και η τουριστική Γρανάδα εκτυλίσσονται από τα μέσα Απριλίου στη Νικαράγουα. Ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 63 και Αφορμή των ταραχών αποτέλεσαν οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες προβλέπουν μεταξύ άλλων, περικοπή των συντάξεων. Ωστόσο, οι άνθρωποι που βγαίνουν στους δρόμους στρέφονται συνολικά ενάντια στην κυβέρνηση των Σαντινίστας, της οποίας ζητούν την παραίτηση. Στήνουν οδοφράγματα, εισβάλλουν σε δημαρχεία, δημόσια κτήρια, ραδιοφωνικούς σταθμούς και καταστρέφουν τα σιδερένια «Δέντρα της Ζωής», μνημεία που συμβολίζουν την εξουσία του Ντανιέλ Ορτέγκα. Στις διαδηλώσεις συμμετέχουν πλέον και οι φοιτητές και φοιτήτριες των δημοσίων πανεπιστημίων, τα οποία αποτελούσαν μέχρι τώρα προπύργια του FSLN. Άνθρωποι, οι οποίοι είχαν πολεμήσει στην εξέγερση των Σαντινίστας το 1979, καθώς και εναντίον των Κόντρας τη δεκαετία του ’80, διαπιστώνουν με απογοήτευση ότι η κυβερνήσεις του Ντανιέλ Ορτέγκα θυμίζουν πλέον τη δυναστεία των Σομόσα, η οποία χρειάστηκε τόσους αγώνες για να ανατραπεί. Πολλοί από τους παλιούς αγωνιστές δηλώνουν «είμαι ακόμη Σαντινίστα, αλλά όχι Ντανιελίστα», τονίζοντας τη δέσμευση τους με το ιδανικά της ιστορικής εξέγερσης και ταυτόχρονα την αντίθεση τους στον τωρινό εκφυλισμό του FSLN.

2)Γουατεμάλα, Ο πρώην δικτάτορας της Γουατεμάλας Εφραΐν Ρίος Μοντ πέθανε από ανακοπή καρδιάς τον περασμένο μήνα σε ηλικία 91 ετών. Ο Ρίος Μοντ κατέλαβε την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα το 1982 και με τη στήριξη της CIA. Ήταν κατηγορούμενος για την εξόντωση 1.771 ιθαγενών Μάγιας, καθώς και για αναρίθμητα εγκλήματα που είχε διαπράξει ως στέλεχος του στρατού κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που έζησε η χώρα, από το 1960 έως το 1996. Για πολλά χρόνια παρέμεινε ατιμώρητος, καθώς ως εκλεγμένος βουλευτής στο Κογκρέσο της χώρας, απολάμβανε ασυλίας. Το 2013 καταδικάστηκε για το έγκλημα της γενοκτονίας σε φυλάκιση 80 ετών, ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, η ποινή του ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Η δίκη του ξανάρχισε το 2015, και βρισκόταν σε εξέλιξη. Λόγω της ηλικίας του και των (πραγματικών ή υποτιθέμενων) προβλημάτων που παρουσίαζε η υγεία του, ποτέ δεν καταδικάστηκε. Ο δικηγόρος του, Λουίς Ροσάλες, δήλωσε ότι ο Ρίος Μοντ «πέθανε με καθαρή τη συνείδηση του και με την πεποίθηση ότι στη χώρα δεν υπήρξε ποτέ γενοκτονία και ότι είναι αθώος για όσα του αποδίδουν». Μετά τον Πινοσέτ της Χιλής, ο οποίος επίσης πέθανε ατιμώρητος το 2006 και την πρόσφατη αμνηστία που έλαβε ο Φουτζιμόρι, πρώην Πρόεδρος του Περού, ο Ρίος Μοντ συμπληρώνει το top three των αιμοσταγών εγκληματιών της Λατινικής Αμερικής που παρέμειναν στο απυρόβλητο, όσο βρίσκονταν εν ζωή.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1) Στέκι Μεταναστών την Πέμπτη 10 Μάη στις 20:00, συνέλευση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων για τo σχεδιασμό και συνέχιση του αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών (R.D.F.-S.R.F.) και ΠΕΤ-ΚΟΚ από την ΑΓΕΤ- LAFARGE, αλλά και ενάντια στη δημιουργία εργοστασίου S.R.F. από τον Δήμο Βόλου

2)Δικαστήρια, Παρασκευή πρωί στις 9, Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους τρεις διωκόμενους της επιχείρησης εκκένωσης-κατεδάφισης της κατάληψης Τερμίτα.

3)Λάρισα, Σάββατο 26 Μαίου στις 12.00 στην πλατεία Ταχυδρομείου, Αντιπολεμική αντιεθνική πορεία. Καλεί η συνέλευση αναρχικών Λάρισας.

4) Συνοικία Καραγάτς, σήμερα και κάθε Τετάρτη στις 19.30 συνεχίζεται η συγκέντρωση ενάντια στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την πολυεθνική Cosmote στο τριόροφο της Μαβίλη 90.

#8 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’ του Ράδιο Παράσιτα.

Βόλος 9/5/2018