#7 Δελτίο Αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’, Βόλος 2/5/2018

 

#7 Δελτίο Aντιπληροφόρησης της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’ του Ράδιο Παράσιτα, Βόλος 2/5/2018

Το Ηχητικό ΕΔΩ

TOΠΙΚΑ

1)Βόλος, Δραματικές είναι οι εξελίξεις για την ΔΕΥΑΜΒ όσον αφορά οικονομικές διεκδικήσεις εργολάβων και πιο συγκεκριμένα της ΕΡΓΗΛ οι οποίαες την οδήγησαν στην πτώχευση, στο λουκέτο και στην απευθείας ένταξη ως υπηρεσία πιά στον δήμο...

Υπερκοστολογήσεις, έργα που δεν γίνανε, μίζες, σκοπούμενες παραλήψεις και λάθη είναι τα συνώνυμα της υπόθεσης. Πρόκειται για τρανταχτό παράδειγμα κακοδιαχείρισης και εξυπηρέτησης των ‘ημετέρων’ που τώρα έφτασε στο διαζύγιο αφού τα χρωστούμενα είναι πολλά. Η μεθόδευση είναι γνωστή και την έχουμε ξαναδεί να επαναλαμβάνεται σε όλο το δημόσιο τομέα: διαφθορά, σκάνδαλα, απαξίωση για να εμφανιστεί η ιδιωτικοποίηση σαν λύση. Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η συγκεκριμένη εξέλιξη, που έρχεται σε μία περίοδο αγωνιώδους αλλά και κεκαλυμμένης προσπάθειας της δημοτικής αρχής να υπονομεύσει αλλά και να ιδιωτικοποιήσει κομμάτια της ΔΕΥΑΜΒ. Μιας ΔΕΥΑΜΒ που είναι βουτηγμένη στον βούρκο μέχρι τον λαιμό και το διοικητικό συμβούλιο της οποίας όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί με όρους αυλής σουλτάνου. Πρόκειται για μία σήψη η οποία αξιοποιείται, από εκείνους ακριβώς που την προκαλούν, για να επιβάλουν την ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα της επιχείρησης, μεταφέροντας στις πλάτες των Βολιωτών μεταξύ άλλων και χρέη εκατομμυρίων ευρώ.

2)Βόλος, Μέτωπο RDF , Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το μεγάλο πανβολιώτικο συλλαλητήριο της 5ης Μάη, ενάντια στην υποβάθμισης της δημόσιας υγείας και περιβάλλοντος μέσω της κάυσης rdf, πετκοκ, srf και πλαστικού από την ΑΓΕΤ. Εν τω μεταξύ Συναυλία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών την Κυριακή που μας πέρασε, όπως και άλλα δρώμενα ενώ όλο και περισσότεροι σύλλογοι, επιτροπές, συλλογικότητες και ομάδες της πόλης καλούν στην διαδήλωση. Επίσης μεγάλο γιγαντοπανό- κάλεσμα κρεμάστηκε στην πρόσοψη της κατάληψης Ματσάγγου με την υπογραφή 8 συλλογικοτήτων της πόλης μεταξύ αυτών και του Ράδιο παράσιτα. Οι παλινωδίες της δημοτικής αρχής Μπέου για ακόμα μια φορά έρχονται στην επιφάνεια μέσω της σιγής που τηρεί για το εν λόγω συλλαλητήριο o κατά τα άλλα περιβαλλοντολογικά ευαισθητοποιημένος μαφιοζο-δήμαρχος, προσπαθώντας να επιβάλει ως αναγκαία την μπίζνα της δημιουργίας εργοστασίου μετατροπής σκουπιδιών σε srf ώστε να το καίει η ΑΓΕΤ.

3)Λάρισα, Την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα το 1ο Τατού Σέρκους, τα έσοδα του οποίου προορίζονται για την οικονομική ενίσχυση φυλακισμένων αγωνιστών. Προηγήθηκε την Πέμπτη στην κατάληψη Ντουγρού, προ φεστιβαλική εκδήλωση του Ταμείου ενίσχυσης φυλακισμένων αγωνιστών της Λάρισας με θέμα τον νέο σωφρονιστικό κώδικα και υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον σύντροφο Νίκο Ρωμανό. Την Παρασκευή και το Σάββατο διάφοροι καλλιτέχνες βαρούσαν τατού, ενώ οι εκδηλώσεις τελείωσαν το Σάββατο το βράδυ με μεγάλη πανκ συναυλία στον χώρο του ΤΕΙ. Η οικονομική, ηθική και πολιτική στήριξη των αιχμαλώτων συντρόφων αποτελεί την πεμπτουσία της αλληλεγγύης και γκρεμίζει έστω και νοητά τα τείχη εγκλεισμού. Οι δράσεις οικ. Ενίσχυσής εκτός από την οικονομική στήριξη προωθούν την διάχυση της κουλτούρας της αλληλεγγύης, καθώς όποιος ξεχνάει του αιχμαλώτους του κοινωνικού πολέμου, στο τέλος θα ξεχάσει και τον ίδιο τον πόλεμο.

4)Λάρισα, Παλμάρες είναι το όνομα της νέας κατάληψης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29/4 που μας πέρασε στην Λάρισα. Δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες με συντονισμένες ενέργειες το πρωί της Κυριακής προχώρησαν στην δικιά τους αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου κτιρίου στην οδό Ηλιδώρου 2 το οποίο άνηκε στο γηροκομείο Λάρισας. ‘Λέγοντας πως αξιοποιούμε μέσω της κατάληψης το κτήριο εννοούμε απλά πως διεκδικούμε το βασικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην στέγη το νερό και το ρεύμα, πως δεν υποκύπτουμε στην εκβιαστική λογική που μας θέλει να πληρώνουμε ακόμα και για τα αυτονόητα και πως δεν δεχόμαστε να μπούμε στην λογική του δούλευε απλά για να επιβιώνεις. Ταυτόχρονα δεν βλέπουμε τον συγκεκριμένο χώρο ως απλά ένα χώρο για να στεγαζόμαστε αλλά ως ένα μετερίζι για την προπαγάνδιση των ιδεών μας και την συνέχεια του αγώνα μας.’ Αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους που μοιράζονταν και επικοινωνούντα στην γειτονιά, κ άθολη την διάρκεια των απαραίτητων εργασιών. Οι καταλήψεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, την ανάθεση, την διαμεσολάβηση και την κοινωνική σήψη.. Ας τις πολλαπλασιάσουμε..

5)Τρίκαλα, Το Σάββατο 14-4-18 πραγματοποιήθηκε αφισοκόλληση στην πόλη των Τρικάλων για την άρνηση στράτευσης στα πλαίσια δράσεων που είχαν αποφασιστεί απο τον Συντονισμό αναρχικών κεντρικής Ελλάδος ( Σ.Α.Κ.Ε. ) . Επίσης το ίδιο βράδυ σύντροφοι από την πόλη των Τρίκαλων πραγματοποίησαν αφισοκόλληση για τον σύντροφο Ντίνο Γιαγτζόγλου. Αφισοκόλληση για του ολικούς αρνητές, και πάλι στα πλαίσια του συντονισμού, πραγματοποιήθηκε και στην Καρδίτσα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης ,κανένας φαντάρος ποτέ και πουθενά, ούτε μια ώρα στο στρατό τους , ούτε ένα ευρώ στα ταμεία τους.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1)Πάτρα, Παρέμβαση με μπογιές αλλά και εισβολή σε γραφεία συμβολαιογράφων που επιχειρούν να πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά στην Πάτρα ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έγινε από την ομάδα για την κοινωνική αυτοάμυνα και την ταξική αλληλεγγύη την προηγούμενη βδομάδα. Απέναντι στο φόβο, την υποταγή και την ηττοπάθεια να αντιτάξουμε την οργάνωση και το πείσμα του αγώνα μας. Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική επίθεση να ορθώσουμε τις αντιστάσεις μας σε κάθε μέτωπο του κοινωνικού και ταξικού πολέμου, συνδέοντας τες με το ευρύτερο όραμα για την κοινωνική απελευθέρωση. Απέναντι στην βία του κράτους και του κεφαλαίου να αντιτάξουμε την κοινωνική αυτοάμυνα, την ταξική αλληλεγγύη και αντεπίθεση. Να αναδείξουμε ότι σε κάθε σημείο που εκτυλίσσεται η επίθεση των κυρίαρχων, θα υπάρχει και αντίσταση. Να αναδείξουμε ότι η μόνη ρεαλιστική λύση για την ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος εκμετάλλευσης βρίσκεται και μεγαλώνει μέσα στους ίδιους μας τους αγώνες. Αναφέρουν μεταξύ άλλων στις ανακοινώσεις τους οι σύντροφοι.

2)Θεσσαλονίκη, επιχείρηση εκκένωσης της πρόσφατα καμένης από φασίστες κατάληψη Λιμπερτάτια έγινε στις 25/4. Πρόκειται για την επιχείρηση εκκένωσης του χώρου της Libertatia από μεικτό κλιμάκιο του Υπ. Πολιτισμού μαζί με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη. Στόχος είναι να χαρακτηριστεί το κτήριο κατεδαφιστέο, με την πρόφαση πως υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει. Στα πλαίσια της διαδικασίας ανοικοδόμησης της κατάληψης, αλληλέγγυοι μηχανικοί έχουν επιβεβαιώσει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και μετά τον εμπρησμό του κτηρίου, πως το κτήριο δεν παρουσιάζει πρόβλημα στατικότητας και η επιδιόρθωσή του είναι δυνατή. Πόσο συγκυριακό μπορεί να είναι αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον του φερόμενου ιδιοκτήτη, που απουσίαζε όσο υπήρχε το κώλυμα του διατηρητέου; Ο αποχαρακτηρισμός του αποτελεί την προϋπόθεση και το πρώτο βήμα αξιοποίησης του οικοπέδου. Ό,τι κατέστρεψε το παρακράτος στις 21 Γενάρη, έρχεται να το αξιοποιήσει το κράτος και το κεφάλαιο.

3)Λέσβος, Διαρκείς και βίαιες επιθέσεις καθόλη την διάρκεια της νύχτας της 22 Απρίλη δέχτηκαν οι περίπου 150 μετανάστες μαζί με γυναικόπαιδα, που διαμαρτύρονταν στην πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της Μυτιλήνης. Τάγματα εφόδου παρακρατικών, χρυσαύγουλων, φασιστοχουλιγκάνων και λοιπών πατριδοασπόνδηλων επιχειρούσαν για ώρες να λυντσάρουν τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες βάζοντας φωτιές σε κάδους, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα, απειλώντας, χτυπώντας και βρίζοντας. Τελικά τα ξημερώματα της ίδιας μέρας οι μπάτσοι αρχικά προσήγαγαν με την βία και έπειτα συνέλαβαν και τους 120 μετανάστες αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως συντηρητικά αντανακλαστικά, παρακράτος και μπάτσοι βαδίζουν χέρι χέρι.

4)Θεσσαλονίκη, Επίθεση με εκρηκτικούς μηχανισμούς χαμηλής ισχύος πραγματοποιήθηκε στις οικίες της Ειδικής Ανακρίτριας Αντωνίας Βαρελά και του πρώην Προέδρου Εφετών Θεόδωρου Σταυρόπουλου, στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της 18ης Απρίλη. Την ευθύνη της ενέργειας την ανέλαβε μέσω ανάρτησης της σε κινηματικό μέσο η Οργάνωση Αναρχική δράση. Η ενέργεια έγινε ως απάντηση στις τελευταίες συνεχόμενες (παρά) δικαστικές μεθοδεύσεις απέναντι σε διωκόμενους αναρχικούς. Μεταξύ άλλων αναφέρει: Η επαναστατική δράση διαχρονικά βρέθηκε στην αιχμή του δόρατος της καταστολής. Οι επαναστάτες έχουν αποτελέσει το πεδίο κατασταλτικών δοκιμών της εξουσίας: δικαστικές αυθαιρεσίες, νομικά άλματα, ιδιωνυματικές διώξεις έρχονται να δημιουργήσουν μια γέφυρα για την ομαλή επιβολή της εξουσιαστικής δικαιοσύνης σε ολόκληρη την κοινωνία. Μόνο τα τελευταία 2 χρόνια, οι ποινές που έχουν επιβληθεί στα μέλη επαναστατικών οργανώσεων αγγίζουν τριψήφια νούμερα. Πρώτα οι επαναστάτες, σιγά σιγά όλοι οι κοινωνικοί αγωνιστές και στο τέλος όλοι οι υπόλοιποι. Γιατί η θεσμική δικαιοσύνη δεν βασίζει την ύπαρξη της σε τίποτε άλλο παρά μια και μόνο αλληλουχία συναισθημάτων: τιμωρία-παραδειγματισμός-αποτροπή μέσα από τον φόβο.

5)Αθήνα, ακτιβίστικες παρεμβάσεις έγινα από την αναρχική ομάδα του Ρουβίκωνα την προηγουμένη βδομάδα στο Γαλλικό προξενείο και στο Βρετανικό συμβούλιο ως απάντηση στους βομβαρδισμούς ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στην Συρία. Μεταξύ άλλων στις ανακοινώσεις τους αναφέρουν: Δεν υπάρχουν αθώοι από όσες ξένες δυνάμεις εμπλέκονται στη Συρία. Άμεσα ή έμμεσα οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Τουρκία, το Ιράν, η Σ. Αραβία, οι μοναρχίες του Κόλπου, η Γαλλία, η Βρετανία, το Ισραήλ, οι τζιχαντιστές, η Χεσμπολά, όλοι σκυλεύουν το πτώμα, όλοι διεκδικούν το μερίδιο τους από το αίμα των λαών για να το εξαργυρώσουν σε γεωπολιτική επιρροή, σε έλεγχο διαδρόμων μεταφοράς υδρογονανθράκων, για συμβόλαια εξόρυξης στην ανατολική μεσόγειο, για αύξηση του συμβολικού θρησκευτικού κεφαλαίου, για χίλιους δυο λόγους...

ΦΥΛΑΚΕΣ

1)Αθήνα, Για τις 6 Ιούνη ορίστηκε το εφετείο του συντρόφου Μάριου Σεισίδη για την κατασκευασμένη από την αντιτρομοκρατική υπόθεση των ‘ληστών με τα μαύρα’ . Το συγκεκριμένο αστυνομικό-δικαστικό μύθευμα επιδιώκει να πάρει την ρεβάνς για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, μετά τις αθωώσεις όλων των μέχρι πρότινος υποτιθέμενων εμπλεκομένων συντρόφων. Η πρωτόδικη καταδίκη του Μάριου στηρίχτηκε για ακόμα μια φορά αποκλειστικά στις αλχημείες της αντιτρομοκρατικής με δείγμα dna που υποτίθεται βρέθηκε 500 μέτρα μακριά από τον τόπο της ληστείας στο κέντρο της Αθήνας και γνωστοποιήθηκε κατά την διάρκεια του πρώτου δικαστηρίου, παραβιάζοντας μια σειρά από δικονομικούς κανόνες και συντελώντας σε ακόμα ένα άνευ προηγουμένου δικαστικό πραξικόπημα. Το συγκεκριμένο εφετείο αποτελεί την τελευταία πράξη μιας πολυετούς κατασταλτικής επιχείρησης και μιάς σειράς φρονηματικών διώξεων, η οποία μένει στο προσκήνιο τα τελευταία δώδεκα χρόνια από τα δικαστικά και μιντιακά κοράκια. Ο σύντροφος Μάριος, ο οποίος επέλεξε τον δρόμο της μη παράδοσης στον εχθρό για 11 ολόκληρα χρόνια, δεν είναι μόνος. Το κίνημα αλληλεγγύης, μέσα από τη δράση του, δεν υπερασπίζεται προσωπικά τις υποθέσεις των αιχμαλώτων του κοινωνικού και ταξικού πόλεμου, αλλά την πολιτική ουσία του ευρύτερου και ενιαίου ανατρεπτικού κινήματος που στοχεύει στην καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου ως προϋπόθεση για την καθολική κοινωνική απελευθέρωση.

2)Μαλανδρίνο, Μετά τις πρόσφατες περιπτώσεις αστυνομικής εισβολής στις φυλακές (εισβολή ΕΚΑΜ στα κελιά των Fabio Dushku και Ντίνου Γιαγτζογλου ) φαίνεται ότι το καθεστώς της αστυνομοκρατίας εναντίον κρατούμενων συνεχίζεται και νομιμοποιείται. Αυτή την φορά, είναι η περίπτωση του κρατούμενου Fabio Dusko για τον οποίο εκδόθηκε ειδική διαταγή μεταγωγής από τις φυλακές Μαλανδρινου που κρατείται, όχι στον Κορυδαλλό ΑΛΛΑ στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Με αυτόν τον τρόπο στερούν από τον κρατούμενο όλα τα δικαιώματα του καθώς τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ διέπονται από ειδικό κανονισμό που αφορά κρατούμενους που παραμένουν εκεί για μικρό χρονικό διάστημα. Αντίθετα λόγω της φύσης της δικαστικής υπόθεσης του Fabio εκτιμάται ότι αυτή η δική θα κρατήσει μήνες, οπότε αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κρατηθεί εκεί για όλο αυτό το διάστημα, χωρίς δυνατότητα προαυλισμού ,με περιορισμένη επικοινωνία με τον δικηγόρο του, σε άθλιες συνθήκες, χωρίς επισκεπτήρια. Αυτή η μεθόδευση της αστυνομίας δεν είναι μόνο παράνομη, άλλα και ρατσιστική, καθώς ο συγκεκριμένος κρατούμενος είναι ο πρώτος που υφίσταται αυτό το ειδικό καθεστώς εξαίρεσης. Κι όλα αυτά ενώ υπήρχαν ήδη προφορικές δεσμεύσεις από εκπροσώπους του υπουργείου δικαιοσύνης ότι δεν θα επιτρέπεται η παραμονή κρατούμενων σε αστυνομικά κρατητήρια πάνω από τρεις μέρες (σε εξαιρετικές περιπτώσεις). Το ζήτημα είναι ότι με αυτό τον τρόπο επανέρχονται οι ειδικές συνθήκες κράτησης και οι κρατούμενοι απαγάγωνται από την αστυνομία η οποία έχει πλέον την απόλυτη εξουσία πάνω στους φυλακισμένους.

3)Αθήνα, στις 11 Μαΐου θα εξεταστεί από το 5ο ποινικό τμήμα του Άρειου πάγου το αίτημα αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του Τάσου Θεοφίλου, που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου -και πρώην εποπτεύων της Αντιτρομοκρατικής Ι. Αγγελής. Αν γίνει δεκτή ο Τάσος Θεοφίλου θα επιστρέψει στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες, οι οποίες επισύρουν ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από νέα σύνθεση δικαστών. Η 11ηΜάη θα εγγενιάσει την αρχή μιας νέας περιόδου άτυπης αλλά ουσιαστικής ομηρίας του συντρόφου, έως την δημοσιοποίηση της απόφασης που θα συμβεί σε άγνωστο χρόνο. Η δίωξη του Τάσου Θεοφίλου, όσο κ αν φαίνεται να αγγίζει τα όρια της προσωπικής εμπάθειας, δεν είναι προσωπική. Είναι πολιτική και αφορά την κατασταλτική διαχείριση του αναρχικού χώρου, του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος και συνολικά της τάξης μας. Συνδέεται άμεσα με τα πρόσφατα δικαστικά πραξικοπήματα και τις εντεινόμενες μεθοδεύσεις ενάντιών αγωνιστών. Μια σειρά από εκδηλώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται και σχεδιάζονται τις τελευταίες μέρες σε όλη την επικράτεια, με αποκορύφωμα την πορεία το Σάββατο 5 Μαίου στις 12:00 στο Θησείο και την συναυλία που θα ακολουθήσει προς οικονομική ενίσχυση του συντρόφου στην πλατεία πρωτομαγιάς στο πεδίο του Άρεως την ίδια μέρα. Πορείες στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν επίσης στην Πάτρα και στην Καβάλα.

4)Αθήνα, Σε οκτώ μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε στις 30 Απριλίου από το Γ’ Τριμελές Εφετείο (μετά την δίκη του σε δεύτερο βαθμό) ο σύντροφος Κώστας Κ. για την συμμετοχή του στις διαδηλώσεις ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στις 28 και 29 Ιουνίου του 2011. Ο σύντροφος που δεν είχε δικαίωμα αναστολής αρνήθηκε να εξαγοράσει την ποινή ή να εκτίσει ‘κοινωνική εργασία’ και οδηγήθηκε στις φυλακές. Μεταξύ άλλων στην τοποθετισή του ανέφερε: «Η οκτάμηνη πρωτόδικη καταδίκη μου ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσα να αναμένω, έχοντας τις «επιλογές» τού να καταβάλω κάποιες χιλιάδες ευρώ για να εξαγοράσω τις βουλες της γκαβής κυρίας με την παλάντζα και το σπαθάκι ή ως άμισθος σκλάβος να σκουπίζω δρόμους στα πλαίσια της «κοινωφελούς εργασίας» ως εναλλακτικής στην έκτιση της ποινής. Με άλλα λόγια, έτσι ή αλλώς, να συμβάλω στο χτίσιμο των “πρωτογενών πλεονασμάτων” τους, στην εμπέδωση της υποταγής στη νέα βαρβαρότητα. Να πράξω δηλαδή ενάντια σε όλα όσα όλοι μαζί κάναμε σε δρόμους και πλατείες. Τότε και τώρα. Όχι εγώ».

ΔΙΕΘΝΗ

1)Γαλλία, Εκτεταμένα επεισόδια και γενικευμένες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της πρωτομαγιάτικης διαδήλωσης στο Παρίσι. Χιλιάδες κουκουλοφόροι μαυροφορεμένοι αναρχικοί και νεολαίοι, επέστρεψαν έστω και ένα μικρό κομμάτι της βίας που ασκεί το Γαλλικό κράτος την τελευταία περίοδο. Βανδαλίστηκαν καπιταλιστικοί στόχοι, στήθηκαν οδοφράγματα ενώ στην κορυφή της πορείας, οι οργανώσεις των «black blocks» φώναζαν συνθήματα όπως «όλος ο κόσμος σιχαίνεται την αστυνομία» και «Παρίσι, ξεσηκώσου«. Τον τελευταίο μήνα σε ολόκληρη την Γαλλία επικρατεί ένταση κυρίως λόγω των φοιτητικών και εργατικών κινητοποιήσεων και της καταστολής που δέχονται. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη βδομάδα υπήρξε εκκένωση από τους μπάτσους του κατειλημμένου πανεπιστημίου του Tolbiac με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 2 φοιτητών. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν μέσα σε μία περίοδο όπου η κυβέρνηση Μακρόν, εντείνει την νεοφιλελεύθερη ατζέντα της ενώ παράλληλα σε εξωτερικό επίπεδο προσπαθεί να διαφυλάξει τα συμφέροντά της μέσω της συμμετοχής της στους βομβαρδισμούς της Συρίας.

2)Χώρα των Βάσκων, Έπειτα από 7 χρόνια μετά τη μονομερή απόφαση για εγκατάλειψη του ένοπλου αγώνα Η ETA, η ιστορική Οργάνωση της βασκικής επαναστατικής και ανεξαρτησιακής αριστεράς αποφάσισε την οριστική διάλυση και αποστράτευση της. 50 χρόνια μετά τη γέννησή της στη μέση της φρανκικής δικτατορίας η ΕΤΑ αποφασίζει την διάλυση της αφήνοντας μία πλούσια επαναστατική παράδοση πίσω της, αλλά και εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους. Η ιστορία της ΕΤΑ παρά τις σημαντικότατες πολιτικές διαφορές της δεν μπορεί να ιδωθεί ξέχωρα από την ιστορία των υπόλοιπων ένοπλών επαναστατικών οργανώσεων του περασμένου αιώνα στην Ευρώπη. Η αυταρχική πολιτική του Ισπανικού και του Γαλλικού κράτους κάνουν πιο πολύ από ποτέ επιτακτική την πολιτική ανασύνταξη και το επαναστατικό επαναπροσδιορισμό των βαλλόμενων κοινωνικών κομματιών, τόσο στην χώρα των Βάσκων όσο και παντού.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1) Πέμπτη 3/5 Κατάληψη Ματσάγγου, Συλλογική κουζίνα στο πλαίσιο της μηνιαίας πανθεσσαλικης συνάντησης μικροπαραγωγών που πραγματοποιείται από την Αυτόνομη αγορά Βόλου.

2)Σταγιάτες, 9η γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ, το Σααβατοκύριακο 5-6 Μαίου στην πλατεία των Σταγιατών από την συλλογικότητα ΑΠΟ.ΔΡΑΣΗΣ .

3)Βόλος, Σάββατο 5 Μαΐου πλατεία ελευθερίας στις 12:00 . Πανβολιώτικο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών- rdf από την ΑΓΕΤ και την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής srf από τον δήμο Βόλου.

4)Αρχιτεκτονική, Σάββατο 22:00, Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης των διωκόμενων της επιχείρησης εκκένωσης της κατάληψης Τερμίτα.

 

#7 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’ του Ράδιο Παράσιτα.

 

Βόλος 2/5/2018