#6 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’ , 28/3/2018

 

Το ηχητικό ΕΔΩ

#6 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’ του Ράδιο Παράσιτα.

Βόλος 28/3/2018s

TOΠΙΚΑ

1)Βόλος, Την Τετάρτη το βράδυ, Έξι κρατούμενοι των φυλακών Βόλου, αυτοτραυματίστηκαν με ξυραφάκια εν μέσω διαμαρτυρίας τους για ζητήματα που αφορούν το συσσίτιο εντός του κολαστηρίου.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν 13 κρατούμενοι, ενώ οι έξι προαναφερθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και τώρα είναι καλά στην υγεία τους. Να σημειωθεί κάπου εδώ ότι οι φυλακές Βόλου τα τελευταία χρόνια είναι υπερπλήρεις με ποσοστό πληρότητας 132%. Η συγκεκριμένη είδηση εκτός του ότι πέρασε στα ψηλά των τοπικών ΜΜΕ, φέρνει στην επιφάνεια της σκληρές συνθήκες κράτησης του συγκεκριμένου κατά τα άλλα σωφρονιστικού ιδρύματος. Συνθήκες που δεν διαφέρουν κατά πολύ από τις υπόλοιπες φυλακές ανά την ελλαδική επικράτεια. Υπερπληθυσμός, ελάχιστες ως ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής, ιατρική φροντίδα, ζεστό νερό, μερίδες φαγητού και τόσα άλλα. Να σημειωθεί κάπου εδώ ότι από την αρχή του έτους έχουν χάσει την ζωή τους εντός των κολαστηρίων 5 άνθρωποι.

2)Λάρισα, Τρίκαλα, και σε συνέχεια της προηγούμενης είδησης, περιστατικά βίας από πλευράς κρατουμένων απέναντι σε ανθρωποφύλακες σημειώθηκαν στις φυλακές Τρικάλων και Λάρισας στις 21 και 23 Μαρτίου αντίστοιχα. Απ’ ό,τι φαίνεται η κατάσταση στις φυλακές έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι συνθήκες κράτησης είναι εξοντωτικές. Η άμεση (έστω και ασύνδετη και αποσπασματική) απάντηση από μεριάς κρατουμένων απέναντι στο σύστημα των φυλακών, έχει αρχίσει σιγά σιγά να παίρνει την θέση των ειρηνικών μέχρι τώρα διαμαρτυριών του αγώνα ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Οι άθλιες συνθήκες κράτησης των ελληνικών κολαστηρίων επικυρώνουν στην ουσία το εκδικητικό καθεστώς του σωφρονιστικού κατά τα άλλα συστήματος. Ο αγώνας για την καταστροφή και της τελευταίας φυλακής, περνάει και μέσα από τους αγώνες των κρατουμένων για πιο ανθρώπινες συνθήκες.

3)Bόλος, Στα πλαίσια δράσεων του Συντονισμού Αναρχικών Κεντρικής ελλάδος έγιναν την Παρασκευή 23/3/18 αντιμιλιταριστικές παρεμβάσεις αλληλεγγύης στους ολικούς αρνητές στράτευσης ενάντια στην οικονομική καταστολή που δέχονται (το περίφημο εξαχίλιαρο). Οι παρεμβάσεις έγιναν στις εφορίες του Βόλου και της Ν.Ιωνίας. Μοιράστηκαν κείμενα, υπήρξε ενημέρωση σε εργαζόμενους/ες και πολίτες σε πολύ καλό κλίμα, κολλήθηκαν αφίσες και κρεμάστηκαν πανό. Επίσης σχετικό πανό κρεμάστηκε και έξω από την πύλη του στρατοπέδου Γεωργούλα. Το προηγούμενο βράδυ βάφτηκαν και αντιμιλιταριστικά και αντιεθνικιστικά συνθήματα σε σχολεία του Βόλου ενόψει των σχολικών γιορτών για την 25η Μαρτίου και το κλίμα εθνι(κιστι)κού παροξυσμού που προωθείται. Στο κείμενο που μοιράστηκε μεταξύ άλλων αναφέρονται: ‘Το πρόστιμο έχει ξεκάθαρα εκδικητικό και παράλληλα αποτρεπτικό χαρακτήρα. Εκδικητικό για εκείνους που δεν διάλεξαν την εκπλήρωση της θητείας τους ή το Ι5 και αποτρεπτικό για εκείνους που το σκέφτονται.’ Επίσης ότι ‘Η άρνηση στράτευσης αποτελεί για πολλούς συντρόφους μας όχι απλά μία προσωπική επιλογή αλλά μια πολιτική πράξη εχθρική για το κράτος που συνεχίζει την ποινική και οικονομική καταστολή τους’.

4)Βόλος, Από πρωτοβουλία της Κατάληψης Ματσάγγου έγινε την προηγούμενη Παρασκευή συγκέντρωση στήριξης στην αντίσταση του Κουρδικού λαού και καταδίκης της γενοκτονίας που συντελείται στο καντόνι του Αφριν από το Τούρκικο κράτος. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλ. Αγίου Νικολάου και μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, στήθηκε μικροφωνική και κρεμάστηκαν πανό. Το χτύπημα στο Αφρίν δεν είναι τυχαίο. Το Αφρίν είναι ένα από τα τρια καντόνια της Rojava μαζί με το Kobani και την Cizire. Στην περιοχή της Rojava τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη το πείραμα του δημοκρατικού/κοινοτικού συνομοσπονδισμού. Οι ριζοσπαστικές δυνάμεις παλεύουν για ατομική και συλλογική ελευθερία, αυτοοργάνωση στη βάση της κομμούνας , συνελεύσεις γειτονιάς , οικολογία. Ο δρόμος για τεράστιες κοινωνικές αλλαγές καινοφανούς χαρακτήρα στην περιοχή και στον κόσμο ανοίγει . Ζυμώνονται νέα προτάγματα πάνω στην κοινωνική απελευθέρωση, τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την ελευθερία, το ρόλο της γυναίκας.

Η θέληση για επανάσταση οικοδομείται μέρα με τη μέρα.
Το ΝΑΤΟ , η Ε.Ε. , η Ρωσία και οι δορυφόροι τους θα ηττηθούν. Όσο αίμα και αν χυθεί από τον σφαγέα Ερντογάν ο αγώνας συνεχίζεται, προχωρά και θα νικήσει… αναφέρει κλείνοντας το κείμενο που μοιράστηκε.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1)Ρέθυμνο, πορεία αλληλεγγύης έναντι στην καταστολή των καταλήψεων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε. 250 περίπου σύντροφοι από Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο συμμετείχαν εν μέσω βροχής με δυνατό παλμό, δηλώνοντας ότι καμία καταστολή κανενός αυτοοργανωμένου εγχειρήματος δε θα μείνει αναπάντητη και κανένας κατειλημμένος χώρος δε θα μείνει ανυπεράσπιστος. Η παρουσία των μπάτσων ήταν διακριτική με μια πράσινη διμοιρία κα ένα μπουλούκι ασφαλιτών. Η πορεία καλέστηκε έπειτα από κατασταλτικές μεθοδεύσεις που ξεκίνησε η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφορικά με το προσφάτως κατειλημμένο χώρο στη Φιλοσοφική.

2) Αθήνα, για αύριο Πέμπτη έχει οριστεί να ξεκινήσει το δικαστήριο για την επίθεση στον Τειρεσία από την αναρχική ομάδα του Ρουβικώνα στις 16/12/15. Πρόκειται για ένα μόνο από τα δεκάδες δικαστήρια που έχουν στηθεί απέναντι στην εν λόγω ομάδα. Ο Τειρεσίας Α.Ε., ο οποίος είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 από τις τράπεζες, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Κύριο έργο του όμως είναι το φακέλωμα αυτών που συναλλάσσονται με αυτό. Γίνεται μάλιστα και συλλογή προσωπικών δεδομένων εν αγνοία αυτών που φακελώνονται. Περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας είναι καταχωρημένοι με κάθε λεπτομέρεια που ενδιαφέρει τις τράπεζες, στα αρχεία του. Μάλιστα, η διάτρητη ηθική της οικονομίας των αγορών ευθύνεται και για το γεγονός ότι το φακέλωμά τους δεν φαίνεται να εξυπηρετεί μόνο τους ''εταίρους'' του Τειρεσία, αλλά, παράλληλα -όπως λίγο πολύ όλοι υποψιάζονται-και πάρα πολλές επιχειρήσεις οι οποίες και επωφελούνται από τα αρχεία του. «Φακελώνοντας έτσι ανθρώπους, εξάγουν πολύτιμα γι'αυτές συμπεράσματα ως προς την καταναλωτική τους συμπεριφορά, την οικονομική τους επιφάνεια, τις συναλλακτικές τους πρακτικές, τις αγοραστικές τους συνήθειες..» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην τότε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον Τειρεσία.

3)Αθήνα, Επίθεση σε δικηγορικά γραφεία που διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια για funds και οφειλές για εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πιο συγκεκριμένα στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας ΧΑΝΙΚΙΑΝ ΚΑΡΟΛΟΣ & ΣΥΝ. ΔΙΚ. ΕΤΑΙΡΙΑ , έγινε την περασμένη Πέμπτη 22/3 από την Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου. Στην ανάληψη ευθύνης μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Είναι μία από τις εταιρείες που θέτουν στον κρόταφο των οφειλετών την τηλεφωνική συσκευή και για τους οποίους θα μπορούσε να ειπωθεί η φράση “όποιος μιλά έτσι, μπορεί και να πυροβολεί”. Ναι, σκοτώνουν με τον τρόπο τους. Δολοφονούν καθημερινά την μεροκαματιάρισσα, τον βιοπαλαιστή που βλέπουν τα δάνεια και τις συνδρομές να τους στραγγαλίζουν οικονομικά. Η χθεσινή παρουσία μας ήταν μία ακόμα απάντηση στα κεφάλαια ή αλλιώς κεφάλια της λερναίας ύδρας των εισπρακτόρων του θανάτου..»

4)Αθήνα, Αθώοι και οι 92 κατηγορούμενοι για την ανακατάληψη της Βίλας Αμαλίας στις 9/1/13. Την Πέμπτη 22/3 που μας πέρασε ολοκληρώθηκε το εν λόγω δικαστήριο. Η δίκη αυτή δεν ήταν τίποτα άλλο παρά άλλος ένας σταθμός στη διαδρομή της υπεράσπισης των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων χώρων ως αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, εν μέσω μάλιστα ενός νέου κύκλου κρατικής (υπό την αριστερή πολιτική διαχείριση) και φασιστικής επίθεσης απέναντι σε αυτούς τους χώρους, που εξελίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι καταλήψεις αποτελούν αναχώματα απέναντι στην κοινωνική και ταξική λεηλασία, την κοινωνική απονέκρωση και τον εκφασισμό, που υπόσχεται και προωθεί η κυριαρχία. Οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι είναι εδάφη στα οποία ζυμώνονται οι ιδέες και οι θεωρήσεις για την κοινωνική ανατροπή. Είναι χώροι στους οποίους εδαφικοποιούνται ανταγωνιστικές προς το υπάρχον σχέσεις συντροφικότητας, συλλογικότητας και αλληλεγγύης, οριζόντια, αντιιεραρχικά, αδιαμεσολάβητα, χωρίς κοινωνικούς, ταξικούς, έμφυλους και κάθε είδους διαχωρισμούς.

 

ΦΥΛΑΚΕΣ

1) Αθήνα- Κορυδαλός, συνεχίζει την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 14/3 ο κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού Β.Δ. με αίτημα να γίνει σεβαστό το ανθρώπινο δικαίωμά του, αλλά και των συγκρατουμένων του, στην εκπαίδευση. Η απόφαση του αυτή ήρθε μετά και από την τρίτη κατά σειρά απόρριψη της αίτησής του για εκπαιδευτική άδεια καθαρά για εκδικητικούς λογούς μέσω του βέτο του αρμόδιου εισαγγελέα, αλλά και τα συνεχόμενα εμπόδια που του βάζει η υπηρεσία. Μεταξύ άλλων αναφέρει: το περιστατικό αυτό αρκεί για να καταλάβει η κοινωνία γιατί οι κρατούμενοι αντιδρούμε στις προωθούμενες διατάξεις του νέου και "καινοτόμου" υποτίθεται Σωφρονιστικού Κώδικα που ενισχύουν το "Εισαγγελικό Βέτο" μέσα στις φυλακές και στη ζωή μας. Κάπου εδώ να σημειωθεί ότι οι κρατούμενοι της ΣΤ Πτέρυγας με ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι αρνούνται το μεσημεριανο κλείσιμο στα κελιά μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της απεργίας πείνας. Μιάς απεργία πείνας που είναι αλληλένδετη με τον αγώνα ενάντια στον σωφρονιστικό κώδικα. Ο αγώνας των κρατουμένων απέναντι στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, είναι αγώνας για το στήσιμο αναχωμάτων απέναντι στην καταστολή και το καθεστώς εξαίρεσης, είναι αγώνας κοινός μέσα και έξω από τα τείχη της φυλακής.

2)Αθήνα, Την Δευτέρα 26/03 γράφτηκε ο επίλογος του εφετείου για τους αναρχικούς συντρόφους που διώκονται ως "ατομικοί τρομοκράτες", για μια σειρά επιλογών του αναρχικού αγώνα. Με μια ακραία και κατασταλτική απόφαση τα εντολούμενα της κρατικής/καπιταλιστικής ελίτ καταδίκασαν τους συντρόφους μας με τις ίδιες σχεδόν ποινές με το πρωτόδικο δικαστήριο. Συγκεκριμένα ο σ. Α. Ντάλιος με 27 χρόνια (από 29), ο σ. Ν. Ρωμανός με 18 χρόνια (από 20), ο σ. Δ. Πολίτης με 12 χρόνια και 2 μήνες (από 13), ο σ. Γ. Μιχαηλίδης με 11 χρόνια (όπως και στο πρωτόδικο) και το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλος με 5 χρόνια (όπως και στο πρωτόδικο).Οι βαριές αυτές καταδίκες με τη "καινοτομία" της "ατομικής τρομοκρατίας" αποτελούν ευθεία επίθεση στο σύνολο του ανταγωνιστικού κινήματος, αλλά και μία προσπάθεια εξόντωσης των συντρόφων. Οι κινηματικές απαντήσεις θεωρούνται παραπάνω από απαραίτητες. Να στήσουμε αναχώματα στο καθεστώς εξαίρεσης και εξόντωσης των πολιτικών κρατουμένων. Τέτοιου είδους δικαστικά πραξικοπήματα είναι μόνο μία σύγχρονη οψη της αγωνιώδους προσπάθειας του κράτους απέναντι στον εσωτερικό εχθρό, θέλοντας να φοβίσει και να παραδειγματίσει όποιον και όποια σκεφτεί την ανατροπή του.

3)Αθήνα, Κείμενο έβγαλε ο αναρχικός και μέλος της ΣΠΦ, Γεράσιμος Τσάκαλος αναφορικά με τις καινούργιες διώξεις που του απαγγέλθηκαν σχετικά με την απόπειρα απόδρασης πολιτικών κρατουμένων με ελικόπτερο που επιχείρησε να πραγματοποιήσει η Πόλα Ρούπα. Πρόκειται για ένα νέο τρόπο παράτασης της δικαστικής ομηρίας που εφαρμόζεται σε πολιτικό κρατούμενο για πρώτη φορά .Η δίωξη βασίζεται σε μια νομική ακροβασία που θέτει σε νέα βάση το ζήτημα της ηθικής αυτουργίας. Έτσι, με μια διευρυμένη δυνατότητα «μετάφρασης» πολιτικά κείμενα μετατρέπονται σε «αποδείξεις». Ήρθε δε σε μία περίοδο που ο σύντροφος δικαιούταν μετά από 6,5 χρόνια φυλακής να πάρει εκπαιδευτική και τακτική άδεια αφού δεν βρισκόταν σε καθεστώς υποδικίας. Αυτός βέβαια άλλωστε ήταν και ο πραγματικός στόχος αυτής της δίωξης, η συντήρηση δηλαδή του ιδιότυπου καθεστώτος του υποδικοκατάδικου που έχει εφευρεθεί και του έχει επιβληθεί επι τούτου. Ο συγκεκριμένος αντιαναρχικός σχεδιασμός όπως και αυτός των και καλά ‘ατομικών τρομοκρατών’ του άλλου δικαστηρίου του, αποτελούν την επιτομή της εκδικητικότητας της δημοκρατίας και του κράτους απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους αλλά και σε όποιον τολμάει να αντιπαρατεθεί πολύμορφα απέναντί τους.

 

ΔΙΕΘΝΗ

1)Κουρδιστάν -Συρια. Παρακολουθησαμε τις σκληρες εικονες της ισοπεδωσης,  στο δυτικότερο καντόνι της Ροζάβα, του Αφρίν καθώς ο σουλτανος έστειλε τον τουρκοισλαμικό στρατό του για να αφήσει καμμένη γη νεκρούςκαι καινούργιους προσφυγές. Ταυτόχρονα, παρακολουθησαμε τον διεθνή τύπο να σωπαίνει απέναντι στην πολιορκία της πόλης, ενώ όλη η διεθνή κοινότητα παρέμενε αμέτοχη.Την ώρα που οι πολιτικοί εκπρόσωποι των ισχυρών κρατών του ΝΑΤΟ αντιμετωπιζουν τον δολοφόνο κατακτητή συμμαχο τους με παθητικότητα, την ίδια ώρα  διεθνιστές απο αυτες της χώρες σκοτώνονται για να υπερασπιστουν την επανάσταση και τον ριζοσπαστικό αγώνας για την απελευθέρωση μιας κοινωνίας.Το πνεύμα του διεθνισμού του λαου είναι ανεκτίμητο.

 

2)Βορεια συρια-Ιρακ- Σιντζάρ.Πριν από μερικές μέρες και ενώ τα στρατευματα του Ισλαμοφασιστα Eρντογάν έχουν μπει στην Αφριν και Κούρδοι μαχητ@ έχουν ανακοινώσει αντίσταση στους δρομους της κατεκτημένης πόλης, ο σουλτάνος ανακοίνωσε  την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του ΡΚΚ στο Shengal(Σιντζάρ) δηλώνοντας οτι η πόλη Tel Rifaat στην Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας, θα βρίσκεται σύντομα υπο Τουρκική κατοχή. Υπολογίζεται οτι περίπου 500.000 κουρδικών/αραβικών/περσικών/ασσυριακών φυλών Γεζίντι, λάτρεις του αγγέλου παγονιού Μελέκ Ταούς , ή κατά τους ισλαμιστές  «Λάτρεις του Σατανά»,είναι συγκεντρωμένοι στο βορρά του Ιράκ. Η πόλη Σιντζάρ ήταν το κέντρο τους. Την 3η Αυγούστου του 2014, η ανθρωπότητα έγινε μάρτυρας μίας επίθεσης γενοκτονίας και γυναικοκτονίας από τον ISIS, με βασικό σκοπό την εξαφάνιση μιας από τις παλαιότερες θρησκευτικές κοινότητες στο κόσμο (και εκμετάλλευσης φυσικά δυο μικρών κοιτασμάτων πετρελαίου ).

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια οι ισλαμοφασίστες του ISIS εκδιώχθηκαν από την πόλη Σιντζάρ. Οι Γεζίντι του βόρειου Ιράκ διεκδικούν την αυτονομία τους και την λειτουργία  αυτοδιοικητικών θεσμών στην περιοχή τους.Σε κείμενο ανακοίνωσης το KCK (Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων) δηλώνει πως η ασφάλεια  διατηρείται στο Shengal και αποσύρει τους αντάρτες απο την περιοχή.

Οπως αναφέρεται : “Το ιρακινό κράτος δείχνοντας ευαισθησία για την ασφάλεια και την αυτοδιαχείριση του λαού των Ezidis μας επέτρεψε να επανεξετάσουμε την παρουσία των αντάρτικων δυνάμεων στη Σενγκαλ. Λαμβάνοντας υπόψη το ότι η οργανωμένη κοινωνία των Ezidis , έφτασε στο επίπεδο της αυτονομίας στο Σενγκάλ, ότι το Ιράκ είναι ευαίσθητο στις δημοκρατικές του απαιτήσεις και εκδηλώνει μια ευνοϊκή προσέγγιση στην ασφάλειά τους, αποφασίσαμε να αποσύρουμε τις αντάρτικες δυνάμεις μας από τη Σενγκαλ. Οι αντάρτες παρενέβησαν στη Σένγκα για να διασώσουν τους Ezidis  από τη γενοκτονία. Με την άνεση και την εμπιστοσύνη της επίτευξης αυτού του στόχου, οι αντάρτες αποσύρονται από τη Shengal. Είναι αναμφισβήτητο ότι θα είμαστε με τους Ezidis στο Μπακούρ, Ροτζάβα, Μπασάρ και Ιράκ σε περίπτωση επίθεσης από οποιονδήποτε. Ωστόσο, η παρουσία της ιρακινής κυβέρνησης μέσα και γύρω από την Mosul και τη Shengal και οι στενές σχέσεις τους με τους Ezidis δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει τέτοια ανάγκη σε μια τέτοια εποχή”.Το Υπ.Αμ του Ιρακ, απαντώντας στις ιμπεριαλιστικές δηλώσεις της Τουρκίας,δήλωσε ότι δεν γνώριζει για καμία τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Shingal. Προειδοποιει ότι δεν θα παραμείνει παθητικό απέναντι σε μια πολεμική επιχείρηση στο έδαφός του. 

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1) Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης του Στεκιού.

Παρασκευή 30/3, στις 10.00μμ, στην κατάληψη Ματσάγγου.Με τους Baildsa και Renovatio.Μετά το τέλος της συναυλίας ακολουθεί party.

2) Tην κυριακη 1 Απριλίου Live από την ομάδα volos hardcore show στην πλ.πανεπιστημιου στις 19.00.

#6 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’ του Ράδιο Παράσιτα.

Βόλος 28/3/2018s