#3 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’ στο Ράδιο Παράσιτα.

Το Ηχητικό ΕΔΩ

#3 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’ του Ράδιο Παράσιτα.

ΤΟΠΙΚΑ

1)Βόλος, Στην μήνυση τριών μελών της επιτροπής ενάντια στην καύση RDF προχώρησε η δημοτική αρχή Μπέου μέσω του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και δεξίου χεριού του γνωστού τοπικού μαφιοζομονάρχη ο οποίος όπως όλα δείχνουν σύντομα θα επιστρέψει και επίσημα στον δημαρχιακό θώκο έπειτα από την αθώωση του από το δικαστικο σύστημα για τα κακουργήματα που τον βάραιναν μετά και από συγκεκριμένη διάταξη που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ . Πρωί Τρίτης μπάτσοι συνέλαβαν έξω από τα σπίτια τους τα τρία μέλη της επιτροπής έπειτα από παράσταση διαμαρτυρίας εκατοντάδων πολίτων στο δημοτικό συμβούλιο το προηγούμενο απόγευμα της Δευτέρας.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν το αυτονόητο : την διεξαγωγή ενδελεχούς συζήτησης για το θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Να επισημανθεί κάπου εδώ ότι από την προηγούμενη βδομάδα καταφθάνουν στον λιμενίσκο της ΑΓΕΤ καράβια με άγνωστης προέλευσης υλικό πιθανόν rdf από την Ιταλία προς καύση. Ακόμη να υπενθυμίσουμε ότι από τις πρώτες κΙόλας μέρες ανάληψης δημαρχίας από την τωρινή δημοτική αρχή υπήρξαν τουλάχιστον δύο συναντήσεις σε εγκάρδιο κλίμα του μαφιοζομοναρχη με εκπροσώπους της ΑΓΕΤ. Η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ εκτός του ότι αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα, απειλεί και την υγεία χιλιάδων πολιτών. Το κίνημα που αναπτύσσεται απέναντι σε αυτήν θα πρέπει να ενδυναμωθεί και να υιοθετήσει και ριζοσπαστικά μέσα, πέραν των νομικών. Η ποινικοποίηση και αυτού του τοπικού αγώνα δεν θα περάσει. Πανβολιωτική πορεία θα καλεστεί για το θέμα στα μέσα του μήνα.

 

2)Πήλιο, Εικόνα μεγάλης καταστροφής επικρατεί κυρίως στο ανατολικό Πήλιο μετά την τελευταία κακοκαιρία. Και ενώ πριν λίγους μήνες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έλεγε ότι η Θεσσαλία είναι θωρακισμένη από τις πλημμύρες και τις καταστροφές, Τα σημεία όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές είναι τα ίδια εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Για ακόμα μια φορά τα έργα είναι ανύπαρκτα και τα λεφτά τσεπωμένα από τους εκάστοτε κουμπάρους των τοπικών αρχόντων. Ενώ από την άλλη, Προκρίνονται από ΕΕ, κυβερνήσεις, Περιφέρεια, Δήμους άλλα έργα, που εξασφαλίζουν μεγάλα κέρδη στο κεφάλαιο εις βάρος των ατιπλημμυρικών, της αντισεισμικής θωράκισης, πυροπροστασίας κ.α. που δεν χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε καθώς χαρακτηρίζονται ως «μη επιλέξιμα»».

 

3)Θεσσαλία, Διάφορες δράσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιατζόγλου. Στον Βόλο την προηγούμενη Κυριακή έγινε επίθεση στις φυλακές και την Πέμπτη κατάληψη του Θόλου του Π.Θ.. Στην Λάρισα έγιναν δύο παρεμβάσεις έξω από τις φυλακές όπως επίσης και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας οπού νοσηλεύεται κρατούμενος ο σύντροφος. Επίσης πανό μπήκαν στις κεντρικές πλατείες Καρδίτσας και Τρικάλων.

4)Πήλιο, Βόλος. Για τις 19/3 έχει οριστεί το δικαστήριο 3 αγωνιστών για το νερό. Οι κάτοικοι του Πηλίου και Βόλου αναμένεται να δώσουν βροντερό παρόν απέναντι σε ακόμα μια σαθρή αστυνομικοδικαστική μεθόδευση που σκοπό έχει την τρομοκράτηση του κινήματος για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα και ποιότητας του νερού. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι η βιομηχανία παραγωγής στημένων διώξεων που εφαρμόζεται και σε αυτή την περίπτωση, εκτός του ότι αποτελεί συνέχεια άλλων διώξεων, έχει πάρει πλέον μεγάλες αλλά και κωμικοτραγικές διαστάσεις, κατήγοροντας μέλη του κινήματος ακόμα και για αρπαγές-απαγωγές δημοτικών υπαλλήλων με τις ευλογίες φυσικά της μαφιόζο δημοτικής αρχής. Να στήσουμε ακόμα ένα ανάχωμα στην ποινικοποίηση του αγώνα των κατοίκων Πηλιου και Βόλου για το νερό. Αυτο το πλούσιο, πολύμορφο και από τα κάτω κίνημα που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας, έχει πετύχει τόσα πολλά μέχρις στιγμής, και δεν πρόκειται να σταματήσει και να τρομοκρατηθεί από τις μεθοδεύσεις των εκάστοτε υποτακτικών της τοπικής και όχι μόνο εξουσίας. Η αλληλεγγύη στους 3 αγωνιστές για το νερό πρέπει να θεωρείτε δεδομένη.

ΦΥΛΑΚΕΣ

1)Λάρισα, Την Παρασκευή 6/3 σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας ο σύντροφος Ντίνος Γιαγτζόγλου έπειτα από την απόφαση της επιτροπής μεταγωγών για την μεταφορά του ως τις 10 Απρίλη στον Κορυδαλλό. Η απόφαση αυτή ικανοποιεί μερικώς το αίτημα του συντρόφου ενώ φέρει με έντεχνο τρόπο, πιθανότητες για αναβάθμιση της καταστολής των πολιτικών κρατουμένων. Παρολαυτά ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης ξεδιπλώθηκε σε ολόκληρη την ελλαδική επικράτεια, με ένα μπαράζ αλληλοσυμπληρούμενων πολύμορφων δράσεων, ασκώντας εν τέλει αποτελεσματική πίεση στην κεντρική εξουσία , και δείχνοντας πως κανένας φυλακισμένος αγωνιστής δεν μένει μόνος του στα χέρια του κράτους.

2)Αθήνα, στις 26 Μαρτίου αναμένεται να βγεί η απόφαση του εφετείου της υπόθεσης που αφορά μια σειρά επιλογών του αναρχικού αγώνα με κατηγορούμενους τους συντρόφους Αργύρη Ντάλιο, Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Πολίτη, Νίκο Ρωμανό και το μέλος της ΣΠΦ Γεράσιμο Τσάκαλο. Οι σύντροφοι πρωτόδικα καταδικάστηκαν με εξωφρενικά βαριές ποινές έπειτα από ένα σκανδαλώδες δικαστικό πραξικόπημα που στην ουσία επεκτείνει την εφαρμογή του αντιτρομοκρατικού νόμου 187Α και σε μεμονωμένα άτομα. Η πρόταση της εισαγγελέως και σε αυτήν την δίκη, εγκαινιάζει ένα καινούριο νομικό καθεστώς που αναβαθμίζει τις κατασταλτικές δυνατότητες του αστυνομικο-δικαστικού πλέγματος ενάντια στον αναρχικό χώρο αφού αρκεί –και με δικαστική βούλα πια- η πολιτική ταυτότητα του αναρχικού για να καταδικαστεί κάποιος/α με βάση τον τρομονόμο. Η εξέλιξη του συγκεκριμένου εφετείου θα καθορίσει εκ νέου συσχετισμούς και θα διαμορφώσει συνθήκες πάνω στο χάρτη της καταστολής εναντίον των αναρχικών. Στις 26 Μαρτίου θα είμαστε υπάρχει κάλεσμα στο πλευρό των συντρόφων στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να σταματήσει αυτό το νέο δικαστικό πραξικόπημα.

3)Θεσσαλονίκη, ελεύθεροι με δυσβάσταχτους περιοριστικούς όρους έπειτα από ολιγοήμερη φυλάκιση στα Διαβατά αφέθηκαν 4 σύντροφοι απτην Θες/νικη. Οι σύντροφοι οδηγήθηκαν ξανά στην φυλακή επειδή αρνήθηκαν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο ποινής τους από παλιότερες υποθέσεις. Η επιλογή τους όμως αυτή, αναδεικνύει ένα ακόμη ζητούμενο: την οικονομική διάσταση μίας δικαιοσύνης που ότι κι αν ισχυρίζεται, δεν είναι ουδέτερη, αλλά παραμένει ένας ισχυρός μηχανισμός διαιώνισης των κοινωνικών ανισοτήτων και της ταξικής εκμετάλλευσης. Παραπέρα όμως, είναι και μία συνειδητή επιλογή υπενθύμισης για τους εκατοντάδες κρατουμένους, κυρίως φτωχοδιαβόλους, εξαρτημένους, μικροπαραβατικούς και μετανάστες, που παραμένουν φυλακισμένοι, επειδή αδυνατούν να καταβάλουν τις εγγυήσεις, τα πρόστιμα, το αντίτιμο της εξαγοράς μιας ποινής ή ακόμη τους μισθούς και τα παράβολα των δικηγόρων. Είναι μία ακόμη μικρή άρνηση απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα που έχει καταφέρει να βρίσκει τρόπους να παράγει κέρδος και από την τελευταία πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας, κάτι που προφανώς ισχύει και με έναν ακόμη μηχανισμό προστασίας της κυριαρχίας του.

4)Αθήνα, Στις 21 Μαρτίου ξεκινάει η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της Ηρίαννας και του Περικλή, πρόκειται για την γνωστη υπόθεση καταδίκης τους με μόνο στοιχείο ενα αμφισβητήσιμο κομμάτι dna. Βρισκόμαστε μπροστά στην κατασκευή του «εσωτερικού εχθρού» από το κράτος και της θεσμοθέτησης του ποινικού δίκαιου του «εχθρού» . Αυτή είναι η αλήθεια αυτής της υπόθεσης και επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι εφαρμόζονται πάνω τους όλες οι τακτικές του καθεστώτος εξαίρεσης. Είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας, διότι αυτό που ποινικοποιήται και με αυτήν την υπόθεση, είναι η κοινωνική σχέση και η ανθρώπινη επαφή .

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1)Αθήνα, μετά από 5 χρόνια στις 12 Μαρτίου στο μικτό ορκωτό, θα ξεκινήσει το δικαστήριο των 21 αντιφασιστών που συμμετείχαν στην αντιφασιστική μοτοπορεία στις 30/09/2012. Πρόκειται για συλληφθέντες που βασανίστηκαν στην ΓΑΔΑ από τα ένστολους προστάτες των φασιστών αλλά και του κράτους. Στους 15 συλληφθέντες εκτός από την βία που ασκήθηκε κατά τη σύλληψη (γκλοπιές, κλοτσιές, τεϊζερ) στη συνέχεια και καθόλη την πρώτη 19ωρη παραμονή τους στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ (τμήμα προστασίας πολιτεύματος, η κατά κόσμο "ασφάλεια") ασκήθηκε ψυχολογική και σωματική βία με χτυπήματα, προσπάθειες εκφοβισμού και εξευτελισμού, σεξιστικά σχόλια προς τις συντρόφισσες κ.α. Επίσης αρνήθηκαν την ιατρική περίθαλψη των συντρόφων με εμφανή τραύματα και αιμορραγία στο κεφάλι και σε άλλα σημεία. Η πολιτική και ηθική στήριξη των κατηγορουμένων και μέσα από αυτήν η πολιτική υπεράσπιση του δικαιώματος και της υποχρέωσής μας στην αντιφασιστική και ταξική αυτοάμυνα είναι ακόμα αναγκαία. Ίσως πολύ περισσότερο στην εποχή που οι δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών και των απανταχού ευρωπαίων «αγανακτισμένων κατοίκων» εναντίον των προσφύγων/μεταναστών, και ο δολοφονικός «ανθρωπισμός» των ευρωπαϊκών κρατών, με αριστερές και δεξιές κυβερνήσεις, συνιστούν τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Του νομίσματος του νόμου και της τάξης του κεφαλαίου που οφείλουμε να βγάλουμε εκτός κυκλοφορίας.

2) Κομοτηνή, Στις 4/3/2018 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στις φυλακές Κομοτηνής ως ένδειξη αλληλεγγύης ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα τόσο αλληλεγγύης στους κρατουμένους και αγωνιστές, όσο και συνθήματα ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Οι κρατούμενοι δεν είναι μόνοι τους! Δύναμη στον αγώνα τους που βρίσκεται σε εξέλιξη!

3)Πάτρα, ελεύθεροι με σκληρούς περιοριστικούς όρους και ρητή δικάσιμο, αφέθηκαν οι 6 συλληφθέντες της αντικρατικής - αντιεθνικιστικής πορείας της Πέμπτης 1/3 στη Πάτρα. Οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές σε μια προσπάθεια εκφοβισμού αποδίδουν βαριές κατηγορίες στους συλληφθέντες, 2 κακουργήματα κατά συναυτουργία και 4 πλημμελήματα. Εμείς από πλευράς μας δεν μπορούμε παρά να σταθούμε δίπλα σε όποια/ον βιώνει την κατασταλτική βαρβαρότητα του κράτους και των μηχανισμών του. Σε μια εποχή όπου το κράτος και το κεφάλαιο καταδυναστεύουν τις ζωές μας και τα όποια κεκτημένα αγώνων χάνονται σιγά σιγά οφείλουμε να αντισταθούμε συλλογικά παλεύοντας για τη ζωή και την αξιοπρέπεια.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1)Βόλος στέκι μεταναστών, Προβολή ντοκιμαντέρ ’όταν δύο κόσμοι συγκρούονται’, Σάββατο 10/3, ώρα 20:30, εν όψη της δίκης των τριών αγωνιστών για το νερό, από την κίνηση πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό.

2)Πανβαλκανική, αντιφασιστική πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Λιμπερτάτια. Σάββατο 10/3 , 12:00 στην Καμάρα Θες/νίκης.

3)Βόλος Κατάληψη Ματσάγγου, Παρασκευή ώρα 17:00. Έναρξη κύκλου εκδηλώσεων και δρώμενων (προβολές, συζητήσεις, αγώνες πινκ πονκ κ.α.)για τα δεκαπέντε χρονια της κατάληψης Mατσάγγου. Θα ακολουθήσει το βράδυ συναυλία με τους : ΣΚΟΤΟΔΙΝΗ(ΙΩΑΝΝΙΝΑ) , ΜΠΑΧΑΛΑ(ΚΑΒΑΛΑ), ΚΑΤΑΧΝΙΑ(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) , LOST BODIES(ΑΘΗΝΑ)

4)Βόλος Κατάληψη Ματσάγγου, Πάρτυ με το ηχοσύστημα El Paso( ΑΘΗΝΑ) για την δημιουργία ράμπων αναπηρικών αμαξιδίων στο κτήριο της κατάληψης.

5)Βόλος, Τρίτη 20:00, Στο στέκι μεταναστών, συνέλευση αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή, ενόψη του εφετείου τους στις 21/3. Απο την πρωτοβουλία αλληλεγγύης.