#2 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’ στο Ράδιο Παράσιτα.

 

Το ηχητικό ΕΔΩ

#2 Δελτίο αντιπληροφόρησης,  της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’ του Ράδιο Παράσιτα. Βόλος 26/2/18.

ΤΟΠΙΚΑ

1)Λάρισα, νέα παράνομη και εκδικητική απόλυση εργαζομένου ήρθε στην επιφάνεια την προηγούμενη βδομάδα στην Λάρισα. Πιο συγκεκριμένα από το καφέ De-Tox, απολύθηκε διανομέας επειδή αρνήθηκε να επιστρέψει το δώρο των Χριστουγέννων στην εργοδοσία.

Να προστεθεί εδώ, ότι σε ένα ανάλογο περιστατικό πάλι στην ίδια πόλη οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση Brothers in Law υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν το δώρο των Χριστουγέννων, πράγμα που έπειτα από αγώνα ακυρώθηκε. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι στη DE-TOX ένας διανομέας έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, τον περασμένο Μάιο, εργαζόμενος για μόλις 3 ευρώ την ώρα.

Οι τέτοιου είδους παράλογες απαιτήσεις των αφεντικών, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα ευέλικτα ωράρια, η απλήρωτη και ολοένα εντεινόμενη εργασία, οι κινεζοποίηση των μισθών και τόσα άλλα, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κοινωνικής γενοκτονίας που ακολουθεί το σύστημα ώστε να διασφαλίσει την τάξη των εκμεταλλευτών, και είναι μόνο μερικά δείγματα του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα που επικρατεί. Απέναντι σε αυτά το πρώτο βήμα είναι ανάδειξη, η δημοσιότητα και η ενημέρωση. Το δεύτερο βήμα είναι η οργάνωση, η δράση, η κινητοποίηση και η έμπρακτη αλληλεγγύη στον καθένα και στην κάθε μία που βρίσκεται στην θέση του κάθε καταπιεζόμενου.

2)Βόλος, Ανάληψη ευθύνης της επίθεσης με μπογιές που έγινε τον περασμένο Γενάρη στο Δικαστικό μέγαρο και στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ, έγινε την προηγούμενη βδομάδα από την αυτοαποκαλούμενη ομάδα ‘’οι πεφωτισμένοι’’. Γίνεται αναφορά στην γενικότερη κοινωνική κατάσταση, στην κατάσταση μέσα στις φυλακές όπως επίσης και στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον σωφρονιστικό κώδικα. Οι άμεσες δράσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου πολύμορφου ανατρεπτικού κινήματος, και αποτελούν από μόνες τους εμπόδιο στην σιγή νεκροταφείου που πάει να απλωθεί στην κοινωνία.

3)Βόλος, Αν και καθυστερημένα, Αντιδράσεις δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και του Βελεστίνου σχετικά με την κατασκευή πλευρικών διοδίων στους κόμβους Κιλελέρ και Βελεστίνου στην Νέα Εθνική οδό.  Στην ΠΑΘΕ, μόνο στο τμήμα Λάρισα –Βόλος, πέρα από την λειτουργία πανάκριβων μετωπικών διοδίων στο Μοσχοχώρι (4 ευρώ ανά κατεύθυνση), η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την ΠΑΘΕ (Κλειδί- Πελασγία), επεκτείνει τώρα τα διόδια, πλευρικά αυτή τη φορά και στις εισόδους – εξόδους, στο Κιλελέρ της Λάρισας και στο Βελεστίνο Μαγνησίας, αυτό σηματοδοτεί άλλη μία οικονομική επίθεση στους κατοίκους και τους οδηγούς που μετακινούνται καθημερινά από Λάρισα προς Βόλο και αντίστροφα, είτε για την εργασία τους, είτε για άλλο λόγο. Αυτό αναγκάζει πολύ κόσμο να χρησιμοποιεί τον δρόμο καρμανιόλα της παλιάς εθνικής με ότι σημαίνει αυτό.  Οι σύγχρονες, φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό και ανήκουν σε όλους (όπως το νερό, το ρεύμα η στέγαση, η υγεία κ.α.). Η επίθεση από πλευράς καπιταλισμού σε αυτά δεν πρέπει να μένει αναπάντητη.

4) Βόλος, Άλλοι 5 πλειστηριασμοί αναβλήθηκαν την προηγούμενη Τέταρτη στα δικαστήρια Βόλου έπειτα από συγκέντρωση πολιτών αλλά και την αποχή των συμβολαιογράφων.

 

Λάρισα- Στις 22/2 δυο σύντροφοι και μέλη της κατάληψης Ντουγρού παρέλαβαν μια δικογραφία οπού συμπεριλαμβάνονται οι ίδιοι και αλλα 5 άτομα σαν κατηγορούμενοι για την παρεμπόδιση της διεξαγωγής των πλειστηριασμών στις 10/1 στο δικαστικο Μέγαρο Λάρισας. Πιο συγκεκριμένα κατηγορούνται για παραβίαση οικιακής ειρήνης μαζί με μέλη του ΚΚΕ της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ. Οι μόνοι μάρτυρες είναι ενας αστυνομικος ο οποίος αναγνώρισε ολα τα άτομα που κατηγορούνται και οι συμβολαιογράφοι που αναφέρουν τον αποκλεισμό των δικαστηρίων. Ο αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς συνεχίζεται σε μια περίοδο που η διεθνής οικονομική ελίτ φαίνεται να τραβάει το αυτί στην ελληνική κυβέρνηση γιατί ακόμα δεν έχει εφαρμόσει το μέτρο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Η εξάπλωση και αναβάθμιση του συγκεκριμένου αγώνα μόνο ενθαρρυντικά μπορεί να ιδωθεί. Η ποινικοποίηση και αυτού του αγώνα αυτού θα σπάσει στην πράξη.

5) Βόλος, 250 περίπου άτομα συμμετείχαν στην αντικατασταλτική πορεία που είχε καλεστεί για την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου από συντονισμό αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων αλλά και άλλων αριστερών οργανώσεων. Γράφτηκαν συνθήματα πάνω στο δημαρχείο ενάντια στην τοπική μαφία και πετάχτηκαν μπογιές στο κτήριο της κεντρικής τράπεζας στην παραλία. Προηγήθηκαν δυο βδομάδες πολύμορφων ενημερωτικών δράσεων σε πολλές περιοχές της πόλης.  Η καταστολή πρώτα έρχεται για τους άλλους και ύστερα για όλους. Να στήσουμε αναχώματα στην κατασταλτική και καπιταλιστική επέλαση ήταν τα κεντρικά συνθήματα.

ΦΥΛΑΚΕΣ

1)Αθήνα,  Απεργία πείνας ξεκίνησε ο αναρχικός πολιτικός κρατούμενος Ντίνος Γιαγντζόγλου από την Τετάρτη 21/2 . Αίτημα, η μεταγωγή του από τις φυλακές της Λάρισας στις φυλακές του Κορυδαλλού μετά από την απορριπτική απάντηση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών. (Τελευ. ενημέρωση) Εν μέσω απεργίας πείνας ο σύντροφος απήχθει ξημερώματα του Σαββάτου με την βία από ΕΚΑΜΙΤΕΣ που εισέβαλαν στις φυλακές Κορυδαλλού και μεταφέρθηκε χωρίς καν να πάρει τα πράγματα του στις φυλακές Λάρισας. Επίσης από χθες έχει προχωρήσει και σε απεργία δίψας ενόψει του σημερινού συμβουλίου εξέτασης του αιτήματος του για την επιστροφή του στον Κορυδαλλό. Παράλληλα οι υπόλοιποι κρατούμενοι αντέδρασαν μαζικά προχωρώντας σε εξέγερση, ζητώντας την επιστροφή του συντρόφου. Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Δικαιοσύνης δεχόταν επίθεση από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα 5 συλλήψεις.  Η απόπειρα απομόνωσης του συντρόφου αποσκοπεί και συντελεί στην νομική, οικονομική, και φυσική-ηθική του εξόντωση και στην ουσία αποτελεί συνέχεια της ύπαρξης και υιοθέτησης ενός άτυπου "αναρχικού ιδιώνυμου" από πλευράς της κυριαρχίας και των μηχανισμών της . Η πολύμορφη στήριξη της απεργίας, που συνδέεται άλλωστε και με τον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, θα πρέπει να είναι δεδομένη και αυτονόητη.

2) Στις 26/02/2018 εκδικάζεται πρωτόδικα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ο Αναρχικός σύντροφος Φώτης Τζιώτζης ,αυτή την φορά κατηγορείται για ληστεία με βαρύ οπλισμό σε υποκατάστημα της τράπεζας πειραιώς στην Θεσσαλονίκη. Για ακόμα μια φορά παρατηρείται η διωκτική αυθαιρεσία με ανυπόστατες μυθοπλασίες και γελοία υποτιθέμενα πειστήρια για την κατοχύρωση της δίωξης. Παράλληλα ο σύντροφος αντιμετωπίζει και την εκδικητικότητα των μηχανισμών καθώς σε κάθε δικαστήριο του μεταφέρεται μία ή δύο μέρες νωρίτερα απο την ημερομηνία της δίκης του και κρατείται στην υποδιεύθυνση μεταγωγών δικαστηρίων(λίγο έξω απο την Θεσσαλονίκη).Ο σκοπός αυτής της μεταγωγικής διαδικασίας είναι η απόπειρα τρομοκράτησης του συντρόφου.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1)Αθήνα, Μετά από 10 και πλέων χρόνια στις 14/2, ολοκληρώθηκε με δυσάρεστο αποτέλεσμα, η δικαστική ομηρία των 4 συλληφθέντων και προφυλακισθέντων για 6,5 μήνες διαδηλωτών, της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008.  Πρόκειται για το εφετείο της υπόθεσης που προκλήθηκε από τον εισαγγελέα εφετών που με μια αστεία επιχειρηματολογία έκανε έφεση στην απόφαση με αποτέλεσμα να οδηγηθούν ξανά στο δικαστήριο οι συγκεκριμένοι διαδηλωτές  ενώ πρωτόδικα είχαν αθωωθεί. Στην δίκη παρωδία που ακολούθησε οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι με αυστηρές ποινές. Καθόλη την διάρκεια της δίκης ο εισαγγελέας και η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν έκαναν σεβαστό το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, αλλά παρέμβαιναν συνεχώς και ειρωνικά κατά την εξέταση των μαρτύρων. Η αγαστή σχέση ανάμεσα στη δικαστική και την  εκτελεστική εξουσία ιδιαίτερα όταν αφορά ζητήματα αντιμετώπισης του ‘εσωτερικού εχθρού’ για ακόμα μία φορά έδειξε τα δόντια της, η συνέχιση και ενδυνάμωση του αγώνα απέναντι στις αστυνομικοδικαστικές μεθοδεύσεις αποτελεί το αναγκαίο ανάχωμα απέναντί τους.

2)ΒΙΟΜΕ, εργαζόμενοι εμπόδισαν την διακοπή του ρεύματος στο εργοστάσιο και ζητούν την στήριξη από τα συνδικάτα των εργαζομένων της ΔΕΗ. Η ΒΙΟΜΕ έχει κοινωνικό ρεύμα, θέλει, ξέρει και μπορεί να μεταδώσει δωρεάν σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της κι ίσως γι’ αυτό κράτος και αφεντικά προχωρούν σε ακόμα μια επίθεση και θέλουν να τους κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα πάνω που συμπληρώνει πέντε χρόνια λειτουργίας χωρίς αφεντικά.

3) Λέσβος, Σκηνικό ζούγκλας επικρατεί στην Λέσβο όπου 56χρονος πυροβόλησε 3 μετανάστες από κοντινό καταυλισμό, που υποτίθεται προσπαθούσαν να του κλέψουν ένα πρόβατο. Οι συνθήκες παραμονής των μεταναστών στο νησί ιδιαιτέρα εν μέσω χειμώνα είναι άθλιες, και έχουν να αντιμετωπίσουν και από πάνω τα νταηλίκια και τον ρατσισμό μερίδας του ντόπιου πληθυσμού.  Σε αντιδιαστολή μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, από το υστέρημά της και με μεγάλη προσπάθεια προσπαθεί να αγκαλιάσει τους εκτοπισμένους του καπιταλιστικού συστήματος και των πολέμων που αυτό δημιουργεί.

4)Θεσσαλονίκη, Την Τρίτη 27/02, στο στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης, διώκεται ο ολικός αρνητής στράτευσης Δημήτρης Δ. για την άρνησή του να καταταγεί στον ελληνικό στρατό. Η δίωξη αυτή λαμβάνει χώρα σε μία συγκυρία όξυνσης του εθνικισμού και του μιλιταρισμού, με αιχμές όπως τα εθνικιστικά συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για το «μακεδονικό ζήτημα» ή την αυξανόμενη ένταση μεταξύ ελληνικού και τουρκικού κράτους υπό το πρίσμα των ευρύτερων γεωστρατηγικών ανταγωνισμών.

ΔΙΕΘΝΗ

1)Σόφια, Διεθνιστική αντιφασιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φλεβάρη ενάντια στην φασιστική πορεία Lukovmarch. Στην πορεία συμμετείχαν και σύντροφοι από Ελλάδα. Το Σάββατο 10 Μαρτίου καλείται από δεκάδες συλλογικότητες και ομάδες πανβαλκανική αντιφασιστική πορεία στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα και ώρα 20:00 υπάρχει ανοιχτή κουβέντα στην κατάληψη Ματσάγγου για όποιον/α ενδιαφέρεται.

2)Συρία Αφρίν, Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από αέρος οι βομβαρδισμοί του Τούρκικου στρατού στην περιοχή της Αφρίν προκαλώντας δεκάδες θανάτους άμαχων αφού το πεζικό είναι καθηλωμένο από την ισχυρή και οργανωμένη αντίσταση Κούρδων, Αράβων και διεθνιστών που συναντάει. Η αντίσταση των YPG-YPJ παραμένει ατσάλινη μετατρέποντας στην πράξη τον αρχικό περίπατο του σουλτάνου Ερντογαν σε Γολγοθά χωρίς τέλος. Την ίδια ώρα, ερωτήματα δημιουργούνται από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν για ενίσχυση των κουρδικών θέσεων από δυνάμεις φιλικές προς την κυβέρνηση Άσααντ σε μια προσπάθεια -όπως λένε οι τελευταίοι- διασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βιβλιοπαρουσίαση ‘’ οι ρίζες του ελευθεριακού κινήματος στην Λατινική Αμερική ‘’ από την πρωτοβουλία για τις άδειες των πολίτικών κρατουμένων. Σάββατο 3/3 και ώρα 18:30 στο στέκι μεταναστών.