[Βόλος]- Κάλεσμα στην αντικατασταλτική πορεία 23/2 - ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ | ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ | ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΠΡΩΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πλησιάζοντας προς το τέλος της τετραετίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η ιδιαίτερη κατασταλτική πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας βλέπουμε ότι εντείνεται, οι μέθοδοι και τα “χειρουργικά χτυπήματα” πολλαπλασιάζονται και αναβαθμίζονται με μεθοδολογική ακρίβεια και στοχεύοντας όλο και σε μεγαλύτερου εύρους κοινωνικά πεδία. Όσο στο πολιτικό σκηνικό οδεύουν προς τις εκλογές, η κυβέρνηση με σκοπό την προσέγγιση ενός κεντροδεξιού ακροατηρίου, επιλέγει να αντικαταστήσει σιγά σιγά τις πολιτικές ενσωμάτωσης που χρησιμοποιούσαν με την ωμή καταστολή, την βία και την αυστηροποίηση των νόμων που αφορούν την αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού αλλά και όποιου περισσεύει ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται και μια προσπάθεια για μετατόπιση της πολιτικής ατζέντας προς τα ακροδεξιά, με την ανάδειξη του λεγόμενου σκοπιανού- μακεδονικού ζητήματος και τον εθνικιστικό παροξυσμό που αυτό επισύρει.

Η βίαιη φτωχοποίηση, η περιστολή δικαιωμάτων (σωφρονιστικός-ποινικός κώδικας, απεργίες κλπ), ο ολοκληρωτικός κοινωνικός έλεγχος στις πόλεις (μέσα μαζική μεταφοράς, κάμερες κλπ), η αυξανόμενη γκετοποιηση των μεταναστών-τριών (στρατόπεδα συγκέντρωσης),οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών (Νερό, υγεία κλπ), η καταστροφική πολιτική του κεφαλαίου απέναντι στην φύση (εξόρυξη χρυσού, αιολικά πάρκα, εκτροπές ποταμών, καύση σκουπιδιών κλπ), οι προσπάθειες συκοφάντησης και απολιτικοποιήσης των κοινωνικών ,ταξικών και τοπικών αγώνων (πλειστηριασμοί, Σκουριές, αγώνας ενάντια στην ασυδοσία των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ηγουμενίτσα κλπ) είναι μονάχα κάποια στιγμιότυπα της δυστοπικής πραγματικότητας που επιφυλάσσει το σύγχρονο οικονομικό πολιτικό σύστημα εκμετάλλευσης.

Ταυτόχρονα η αντιαναρχική πολιτική από πλευράς κράτους καλά κρατεί. Εισβολές σε κατειλημμένους και αυτοοργανωμένους χώρους, εκκενώσεις και εμπρησμοί καταλήψεων, ειδικές συνθήκες κράτησης πολιτικών κρατουμένων, ογκώδεις δικογραφίες με ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα στοιχεία, ποινικοποίηση φιλικών και συγγενικών σχέσεων, προχωρημένη και ασύδοτη χρήση DNA, στοχοποιήσεις και παρακολουθήσεις αγωνιστών, εξοντωτικές και πλήρως εκδικητικές συνθήκες ομηρίας αποφυλακισμένων αγωνιστ.ρι.ών και άλλα τόσα έχουν να φανερώσουν μια εκστρατεία κατά του αγωνιστικού κινήματος.

Σε τοπικό επίπεδο το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ένταση της αστυνομοκρατίας στους δρόμους της πόλης με τσαμπουκάδες μπάτσων σε νεολαίους, ψαχτίρια, προσαγωγές και συλλήψεις με σκοπό τον εκφοβισμό τους. Από τους αγώνες των κατοίκων για το Νερό, για την οδό Καραμπατζάκη, για την ακύρωση των πλειστηριασμών μέχρι τις αναρχικές-αντιεξουσιαστικές πορείες, η καταστολή είναι παραπάνω από εμφανή. Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων πλέον είναι δυσανάλογη, υπέρμετρη και ασφυχτική για τα δεδομένα της πόλης, κάτι που επιτυγχάνετε με μεταφερόμενες διμοιρίες από άλλες πόλεις. Μαζί με τους μπάτσους δεν θα μπορούσε να μην είναι παρούσα και η συστηματική λασπολογία και παραπληροφόρηση των Μ.Μ.Ε. Οι πορείες στις 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη και στις αντιφασιστικές πορείες σε Αλμυρό και Τρίκαλα, όπου χαρακτηριστικά στις τελευταίες πάνω από 10 διμοιρίες ΜΑΤ και 1 ελικόπτερο κάναν πλάτες στις φασιστικές εφεδρείες του συστήματος και επιτέθηκαν στους αντιφασίστες, είναι μερικές περιπτώσεις που αποδεικνύουν την αυξημένη παρουσία μπάτσων. Αποκορύφωμα βέβαια της κρατικής καταστολής σε τοπικό επίπεδο αποτελεί η χολιγουντιανού τύπου επιχείρηση της εκκένωσης-κατεδάφισης της κατάληψης Τερμίτα και η σύλληψη τριών ατόμων, όπου για άλλη μια φορά επιστρατεύτηκαν μεταφερόμενες διμοιρίες από Αθήνα και Θεσ/νικη, ελικόπτερο, εκσκαφείς κλπ υπό την επίβλεψη του θεσσαλάρχη αστυνομικού Διευθυντή της Λάρισας.

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ

Η κατασταλτική πολιτική του κράτους, εφόσον δεν συναντάει τα κατάλληλα αναχώματα, θα συνεχίσει να επεκτείνεται και σε άλλα κοινωνικά στρώματα προσπαθώντας έτσι να σπάσει κάθε έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης, ανυπακοής και διαφορετικότητας. Εκτός από τον αναρχικό –αντιεξουσιαστικό χώρο στοχεύει παράλληλα σε κάθε απόπειρα αμφισβήτησης της καθεστηκυίας τάξης. Άλλωστε η κρατική καταστολή απέναντι σε όσους και όσες αντιστέκονται άμεσα, πολύμορφα και αδιαμεσολάβητα, είναι μόνο μία έκφραση της γενικότερης επιθετικής στρατηγικής του καπιταλιστικού συστήματος απέναντι στην κοινωνία συνολικά, ίσως και η πιο οργανωμένη και ωμή.

Για αυτό σε αυτή τη περίοδο της βίαιης και επιταχυνόμενης αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου προς τα πάνω, σε μια περίοδο που το αστυνομικο-δικαστικό σύμπλεγμα ακονίζει τα νύχια του έτοιμο να τσακίσει την οποιαδήποτε φωνή αμφισβήτησης της καπιταλιστικής κανονικότητας , οι απαντήσεις μας θα πρέπει να είναι δυναμικές, συλλογικές, άμεσες και πολύμορφες. Φυσικά δεν μιλάμε για μια κοινή γραμμή που πρέπει όλοι να ακολουθούν αλλά θεωρούμε πως οι διαφορετικές και επιμέρους πολιτικές αφετηρίες και προσεγγίσεις (στα πλαίσια του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού – ανατρεπτικού κινήματος) καλό θα ήταν να επιδιώκουν το συντονισμένο χτίσιμο αναχωμάτων στην κατασταλτική και καπιταλιστική επέλαση. Αυτή είναι η περίοδος που η μαχητική και συντονισμένη αντεπίθεση του κινήματος είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Αυτοοργανωνόμαστε αντιιεραρχικά και αντιεξουσιαστικά σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας μας για τις δικές μας δομές κάλυψης των αναγκών και των επιθυμιών μας. Παλεύουμε και αγωνιζόμαστε όλες και όλοι μαζί για την αλληλεγγύη, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Να διαχύσουμε την κουλτούρα της συμμετοχής στον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ 3 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΕΡΜΙΤΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑΓΜΑ ΕΦΟΔΟΥ ΦΑΣΙΣΤΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ LIBERTATIA

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/2 18:00  ΘΟΛΟΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ | ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ | ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ - Βόλος, Φλεβάρης του 18.