Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς

Στην Ελληνική Χαλυβουργία Ασπροπύργου εδώ και 80 περίπου ημέρες είναι σε εξέλιξη μια μάχη μεταξύ των εργαζομένων απεργών και της εργοδοσίας.
Η εργοδοσία της επιχείρησης εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες αλλά και τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί,αφού τόσα χρόνια ξεζούμισε τους εργαζόμενους αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων ευρώ τώρα τους στέλνει στην πείνα και την εξαθλίωση μειώνοντας τις ώρες εργασίας τους και τις αποδοχές τους. Αυτοί αρνούμενοι να δεχτούν τους όρους αυτούς  βρέθηκαν αντιμέτωποι με απολύσεις. Τότε προτάσσοντας την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη ξεκίνησαν απεργία από τις 31 Οκτωβρίου που συνεχίζεται μέχρι σήμερα απαιτώντας επαναπρόσληψη των απολυθέντων.


Δυστυχώς όμως λειτουργώντας σαν Δούρειος ίππος οι εργαζόμενοι της "αδελφής επιχείρησης" Χαλυβουργίας Βόλου δέχτηκαν τους ίδιους όρους εργασίας και ταυτόχρονα λειτούργησαν και σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός καλύπτοντας την παραγωγή του εργοστασίου του Ασπροπύργου.

Αυτή η απεργία δεν είναι μια ακόμη συντεχνιακή κινητοποίηση όπως μονίμως παρουσιάζουν όλες τις κινητοποιήσεις τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Οι καναλάρχες άλλωστε έχουν παρόμοιες επιδιώξεις για τις επιχειρήσεις τους και περιμένουν και αυτοί όπως όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες την υποχώρηση των απεργών ώστε να καμφθεί η όποια αγωνιστική διάθεση υπάρχει από εργαζόμενους σε μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις και να επεκταθεί ακόμη περισσότερο ο εργασιακός μεσαίωνας.

Μια νίκη σε αυτόν τον αγώνα θα βάλει φρένο στις ορέξεις των αφεντικών και θα δώσει φτερά σε όσους προσπαθούν κόντρα στην καταπίεση να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά.
Σ' αυτόν τον αγώνα δε θα έχουμε συμπαραστάτες ούτε τους πολιτικούς με τα κούφια λόγια ούτε τις ξεπουλημένες ηγεσίες των σωματείων.
Μόνος σύμμαχος είναι οι χιλιάδες εργαζόμενοι που αγωνιούν για την έκβαση αυτής της μάχης και μόνο όπλο μας η συναδελφικότητα και η αλληλεγγύη.
Πρέπει να προκηρυχθεί παμβολιώτικη απεργία άμεσα.
Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι αγώνας όλων μας.
Πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στο Βόλο το Σάββατο 28 Ιανουαρίου.

Αν δε μοιραστούμε έναν κοινό αγώνα θα μοιραστούμε μια κοινή ήττα.

Σποτάκι εδώ

Εκπομπή εδώ